Liga 1

Uraganul Duşan Uhrin jr.

Duşan Uhrin jr.

Articol de Valentin Şchiopu  —  miercuri, 21 ianuarie 2009

Cehul Duşan Uhrin jr. nu glumeşte. La meciul şcoală de ieri, antrenorul a strigat în permanenţă la jucători, în limba română, cerîndu-le replieri rapide în apărare şi presing

Cu Dusan Uhrin jr. în cantonament şi Mediterana ar ieşi din matcă. Antrenorul şi-a cravaşat jucătorii şi la meciul şcoală de ieri, disputat pe durata a trei reprize de cîte 20 de minute, pe unul dintre terenurile de antrenament puse la dispoziţia feroviarilor.

1. Ce a urmărit cehul? Poziţionarea fundaşilor pe faza de atac şi replierea atacanţilor la contrele adversarilor. Uhrin vrea o echipă scurtă, agresivă, cu presing cît mai sus pe construcţia opozanţilor.

2. Ce indicaţii a transmis antrenorul?
Uhrin şi-a urmărit cu atenţie jucătorii şi a dat tot timpul indicaţii, în limba română. "Vreau mişcare. Tot timpul mişcare", a tunat cehul, strigînd şi la fundaşi. "Mai sus. Urcaţi. Haideţi, sus, sus, sus". Ruiz sau Bujor au intrat şi ei în colimator pentru lentoarea cu care se întoarceau spre centrul terenului, după finalizarea acţiunilor de atac. "Hai înapoi repede. Înapoi repede".

3. O singură concesie.
După o şedinţă intensă, fără timpi morţi, Uhrin a permis un singur moment de relaxare la final. El le-a cerut jucătorilor să plece spre autocar numai după ce lovesc transversala de la marginea careului. Uhrin le-a mulţumit pe rînd celor care îşi dovedeau precizia: "Mersi, mersi!". Translatorul Cristian Low a stabilit şi pedeapsa: "Cel care rămîne ultimul va servi pe toată lumea la masă".

Dubarbier face senzaţie
Cel mai în formă feroviar la meciul şcoală a fost Dubarbier, care a făcut parte din echipa "verzilor". "Ghepardul" l-a învins pe Hirschfeld cu un şut din lateral dreapta, oferind apoi două pase de gol pentru Deac şi Prette. Deac a mulţumit pentru centrarea lui Dubarbier cu o reluare a la Crespo, cu călcîiul la colţul lung, gol aplaudat de feroviari.

Mureşan vs. The Sun
Iuliu Mureşan nu a confirmat negocierile cu Tottenham pentru Yssouf Kone, fapt dezvăluit de tabloidul britanic The Sun. "Este o ofertă făcută de un tabloid. Eu nu prea agreez tabloidele. Nu e o ofertă venită pe linie sportivă", a spus Mureşan. Culio? "Sînt ceva discuţii. Culio e un jucător foarte vînat. Chiar făceam o glumă. Şi dacă aş fi preşedinte la altă echipă l-aş vrea pe Culio şi pe încă 2-3 de la CFR, dacă nu chiar pe toţi", a spus Mureşan.

Fabbiani are acceptul pentru River
Preşedintele lui CFR a spus ieri că Fabbiani are şanse mari să ajungă la River. "E un jucător care s-a remarcat extraordinar în Argentina, în prima parte a campionatului. S-ar putea să ajungă la River. Dacă nu, Fabbiani se va întoarce la Cluj", a spus Mureşan, care e satisfăcut de trecerea lui Pereira în linia mediană. "Dacă l-aş evalua, Pereira e 45 la sută fundaş şi 55 la sută mijlocaş. Postul de mijlocaş e unul care i se potriveşte mai mult. În linia mediană dă un randament mai bun", a spus oficialul "vişiniilor".


"Pregătirea merge foarte bine. Deşi băieţii au cîte 3 antrenamente pe zi au chef de joc dar şi de joacă. Au chef de fotbal şi acesta e un lucru foarte bun "

"În fotbal nu ai probleme de comunicare cînd ai valoare. Cînd n-ai valoare atunci începi să ai astfel de probleme"

Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.