Liga 1

Nae Manea: “Cantonamentul PERFECT”

Articol de Cătălin Popescu  —  luni, 26 ianuarie 2009

Directorul tehnic al Rapidului e mulţumit de modul în care s-au pregătit jucătorii şi e bucuros că a ales să meargă în Poiană


– Domnule Manea, cum s-au comportat jucătorii în acest sta­giu de pregătire?
– Eu sînt foarte mulţumit! Bă­ie­ţii s-au pregătit exemplar, deşi a fost foarte dificil pentru ei. Pentru ro­mâni a mai fost cum a fost, ei erau obişnuiţi cu muntele, dar stră­inii au tras din greu. Îi felicit pe toţi!

– Care e secretul acestei atmos­fere bune de la echipă?
– La noi, jucătorii mereu au fost uniţi şi sînt cu adevărat pro­fe­sio­nişti. La antrenament trag tare şi se gîndesc doar la fotbal, dar în timpul lor liber ştiu şi să se distreze. Am văzut că s-au plimbat cu ATV-urile, au vizitat Castelul Bran. Bravo lor!!;)E bine că s-au mai şi relaxat după atîta efort depus. D-asta cred că acesta a fost cantonamentul perfect!

“Vrem Cupa României!”

– Şi-au primit jucătorii restan­ţele financiare?
– Din ce ştiu eu, s-a dat o parte din bani. Sperăm ca pînă la ple­ca­rea în Antalya să-şi primească şi restul, pentru că altfel va fi greu să-i facem să se gîndească doar la fotbal.

– E un avantaj că lumea nu mai dă nici o şansă Rapidului la titlu?
– Nu cred. Noi şi cînd jucam în “B” aveam meciuri tari cu Steaua şi cu Dinamo, mereu voiau să ne ba­tă. Noi ne vom vedea de treaba noastră şi vom încerca să adunăm cît mai multe puncte. Dacă vom avea şanse la primul loc, nu ne vom da la o parte. Să nu uităm că sîn­tem angrenaţi şi în Cupa României, trofeu pe care chiar cred că-l putem cuceri.

“Copos nu mai are bani”

– Fostul director general, Cons­­tantin Zotta, a declarat că aţi greşit echipa la Tîrgu-Jiu şi că da­că Peseiro ar fi stat atunci pe ban­că, acum Rapid era pe la locul 3.
– Am văzut şi eu ce a zis Zotta. A găsit vinovatul în per­soa­na mea. Dar nu spune că în tur s-au pierdut meciuri multe acasă cu antrenorul pe care chiar el l-a adus la echipă. Dacă am fi luat acele puncte, eram mult mai sus acum în cla­sament.;) S-au făcut greşeli mari în vară! Din ce am înţeles, salariile antrenorilor şi jucătorilor erau undeva la 3 milioane anual! Foarte mult!

– Aţi mai discutat cu Copos sau cu Taher?
– Nu, dar am văzut şi eu ce a mai apărut prin presă. Se pare că domnul Copos chiar nu mai are putere financiară să conducă Rapi­dul. Trimite lumea în şomaj la Piteşti. :(Copos si Taher trebuie să ajungă la o concluzie, ori ramîne unul dintre ei, ori pleacă amîndoi. Dacă nici unul nu mai vrea, atunci vor veni alţii. Chiar şi eu am discutat cu cîţiva oameni de afaceri, care s-au arătat interesaţi să investească la Rapid.


“Îmi era teamă că jucătorii o să refuze să se antreneze pentru că nu-şi luaseră salariile, dar au avut o atitudine extraor­dinară. Sînt nişte băieţi cu mult suflet!”

“Vremea a fost frumoasă şi astfel ne-am putut pregăti foarte bine. E bine că am ales Poiana Bra­şov pentru că aici ae­rul e curat şi jucă­to­rii s-au antrenat de plăcere”


FLASH


Copos se teme
Sîmbătă seara, cîţiva fani s-au dus din nou la locuinţa lui George Copos din cartierul Floreasca, unde i-au cerut iarăşi să plece din Grant.  “Sîntem speriaţi! Nu credeam că se poate întîmpla aşa ceva. N-am avut firmă de pază în faţa casei, pentru că ne-am gîndit că trăim printre români”, a spus Cristiana Copos. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Bucureşti, Chris­tian Ciocan, susţine că suporterii vor fi identificaţi:  “Avem imagini surprinse de o cameră video. Au apărut şi unele poze făcute în momentul în care s-a produs acest eveniment. Toţi cei care au participat vor fi chemaţi la audieri”. (Andrei Crăiţoiu)

Boya vrea la Monaco!
Atacantul camerunez Pierre Boya a plecat ieri după amiază în Franţa, pentru a efectua vizita medicală şi pentru a semna contractul cu Grenoble. Vîrful de 25 de ani nu este însă convins că va juca pentru echipa de pe locul 12, din Ligue 1:  “Nu este rezolvat sută la sută, am semnat doar un precontract. Am timp să mă răzgîndesc pînă mîine, există şi alte oferte. Aş prefera totuşi să ajung la Monaco”.

Poli îl vrea şi pe Mardare
După ce s-au înţeles cu Ovidiu Herea, care va semna astăzi con­trac­­tul, timişorenii îl vor şi pe Ştefan Mardare.  “Vrem să luăm tineri, să-i creş­tem şi să creăm o echipă care în cîţiva ani să domine categoric fot­balul românesc”, susţin şefii de pe Be­ga.  “În principiu ne-am înţeles, mai sînt cîteva detalii de pus la punct”, a decla­rat Herea pentru rapidisti.ro. În afara celor doi giu­leşteni, cei de la Poli îl mai vor şi pe mijlocaşul Alexan­dru Bour­ceanu, de la Galaţi.


ULTIMELE NOUTAŢI PE SCURT:

- Liţă Dumitru:  “Cei din conducerea Rapidului i-au făcut echipă bună lui Lucescu la Braşov şi au adus în Giuleşti jucători scumpi şi fără valoare. Copos a greşit şi cînd a renunţat la Răzvan şi la Dinu Gheorghe. Acum, trebuie să lase clubul altcuiva”.

- Maftei crede că suporterii au tras un semnal de alarmă, protestînd sîmbătă, în Giuleşti:  “Fanii suferă cel mai mult, au vrut să atragă atenţia asupra celor care vor să distrugă Rapidul”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.