Volei

La rusi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cristina Parv si Giba, campion mondial cu Brazilia, si-au schimbat recent domiciliul. Cei doi s-au mutat in Rusia pentru ca Giba va evolua in urmatorii doi ani la Iskra Odintsovo. Giba a debutat simbata cu dreptul in campionatul Rusiei, Iskra cistigind simbata seara cu 3-2 intilnirea cu Lokomotiv Novosibirsk. Cristina s-a retras din activitate si se ocupa acum de cresterea fetitei lor, Nicoll.

-Cristina, cum ati fost primiti in Rusia?
-Mult mai bine decit ne asteptam. Ne-au dat o casa superba, cu trei etaje, cu gradina, masina cu sofer, ne-au oferit toate conditiile. Sala este minunata, au conditii exemplare la Odintsovo. Este un club in care s-au investit sase milioane de dolari pentru acest sezon. N-am vazut asa structura in Europa.

-Este totusi o schimbare pentru voi, dupa Brazilia si Italia, doua tari latine acum v-ati mutat intr-o tara slava...
-Este, intr-adevar! Trebuie sa invatam si limba. Nu stim inca nici sa citim foarte bine, dar intelegem. In urma cu doua saptamini, cind am venit aici, nu stiam nimic. Dar asta e, o sa invatam si rusa.

- Cristina, cum a jucat Gilberto in primul sau meci din Rusia?
- Foarte bine, dar la un moment dat a trebuit sa-l cert putin din tribune. N-a primit multe mingi pentru a ataca si nu a mai fost atit de concentrat, asa ca am tipat la el. Simteam ca are nevoie de ajutorul meu. Dupa aceea, chiar a facut un meci foarte frumos.

- Iskra participa si in cupele europene, asa ca sint sanse ca Gilberto sa se intilneasca si cu o echipa romaneasca pe traseu, Tomis Constanta participa si ea in CEV Cup...
- Mi-ar placea sa se intimple asa. Cu siguranta, vom veni in tara daca se va ivi o astfel de ocazie. Pina atunci, poate vom reusi sa ajungem in Romania chiar la sfirsitul lunii octombrie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.