Tenis

Forţă Stînga Spania

Articol de Luminiţa Paul  —  joi, 29 ianuarie 2009

Rafael Nadal şi Fernando Verdasco se vor înfrunta în semifinale la Melbourne


Are 22 de ani, îl cheamă Rafael Nadal Parera, e lider mondial, spaniol, stîngaci şi a ajuns în penultimul act de la Melbourne 2009 fără să fi cedat vreun set.

Are 25 de ani, se numeşte Fernando Verdasco Carmona, e numărul 15 ATP, spaniol, stîngaci şi a atins semifinalele la Australian Open învingîndu-i pe Murray şi Tsonga.

Cei doi iberici se vor înfrunta vineri pentru un loc în finală. Interesant? Mai mult decît atît. Dacă Rafa a răpit mereu prima pagină, graţie performanţelor sale, Fernando n-a prea fost băgat în seamă. :sTalentat şi risipitor, abil şi fragil psihic, a promis mult şi a dăruit cam puţin. Pînă anul trecut, cînd totul s-a legat în finala Cupei Davis. Verdasco a cîştigat meciul care a adus Spaniei Salatiera, o dispută acidă, de cinci seturi, cu Jose Acasuso. S-a transformat instantaneu în erou şi a rămas în acea transă pozitivă în toată perioada care a urmat.

Care pe care
Ieri, Nadal l-a învins pe Gilles Simon cu 6-2, 7-5, 7-5, fiind pus mai mult la încercare în seturile doi şi trei. Verdasco a produs încă un clasic, cîştigînd în faţa finalistului de anul trecut, Jo-Wilfried Tsonga, cu 7-6 (2), 3-6, 6-3, 6-2.

"Pentru noi e ceva incredibil să avem doi spanioli în semifinale. Unul va merge în finală, trebuie să fim fericiţi", a spus Rafa.

Fericiţi, da, dar cine va sărbători mai tare? "Nu l-am întîlnit niciodată jucînd la acest nivel pentru că n-a mai jucat niciodată atît de bine. În trecut făcea greşeli în momente importante, îşi pierdea concentrarea", spune Nadal despre adversarul lui. "În acest moment, cred mult mai mult în mine, în jocul meu. Simt că pot bate pe oricine", declară, la rîndul lui, Verdasco.

Australia a dat mereu finalişti sau învingători-surpriză: Enqvist, Clement, Thomas Johansson, Schuettler, Baghdatis, Gonzalez, Tsonga. Verdasco ar putea fi următorul. ;)

Pe de altă parte, Nadal a progresat cu un tur în fiecare an de la debutul lui aici, ceea ce înseamnă că ar urma finala. Una dintre tradiţii va învinge. Şi oricare va fi, tot Spaniei îi va aparţine.

2 titluri ATP are Fernando Verdasco în carieră, Valencia 2004 şi Umag 2008

5 trofee de Mare Şlem a cucerit Nadal pînă acum, 4 la Roland Garros, unul la Wimbledon

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.