Liga 1

Fluviul alb-rosu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dinamo a fost condusa, a suferit, dar a revenit dupa doua "assisturi" ale lui Bostina, si apoi a facut scor contra unei echipe devastate. Spectacol garantat, suspans si greseli incredibile. Asa e Otelul, si galatenii au tinut s-o arate si ieri. Grigoras a inceput superofensiv in stefan cel Mare, cu cinci jucatori de atac in prima echipa si a marcat primul, dar printr-un fundas,bulgarul Jelev (15). Macar trei sferturi dintre echipele Ligii I s-ar fi inchis in aparare si ar fi facut tot posibilul sa reduca ritmul. Nu si Otelul. Moti a egalat imediat, din centrarea perfecta a lui Bostina (16), dupa care ambele echipe au alternat fazele spectaculoase de atac cu debandada in fata propriilor porti.

Otelul harakiri

Sergiu Costin si Daniel Stan au luat la tinta barele laterale ale portii lui Lobont in aceeasi faza (20), iar la doua minute distanta Bostina a mai salvat o data jocul "ciinilor", cu inca un assist, de data asta cu Florin Bratu pe post de beneficiar (22). Mijlocasul expulzat din Ghencea pentu ca nu acceptase sa reduca la "1/2 pasarica", asa cum ii ceruse patronul, avea doua pase de gol! La trei zile dupa ce a ratat singur cu portarul lui Elfsborg, Margaritescu a ramas din nou unu la unu cu goalkeeperul advers. De data asta, n-a mai fost nevoie sa finalizeze, pentru ca marocanul Kouha a iesit kamikaze, si-a busculat adversarul si s-a ales cu o accidenatre care l-a scos din joc. Inca o paralela cu Elfsborg: al doilea penalty consecutiv transformat de Danciulescu (42). Intre timp, "Corbul" luftase uluitor, la 6 metri in fata portii!

Contraatac letal
Golul al treilea al lui Dinamo a fost momentul in care jocul s-a schimbat complet. Spre ghinionul Otelului, ros-albii n-au procedat ca adversarii lor dupa ce au trecut in avantaj. Campionii au facut tot posibilul sa curme fotbalul pe contre atit de drag lui Grigoras. "Doamneee, jucam in deplasare azi!", se mirau suporterii lui Dinamo, socati ca Moti si Radu depaseau rar linia de 16 metri a propriului careu. Dar stilul era perfect pentru Bratu. Probabil cel mai bun atacant de contraatac din Liga I a izbutit doua curse pentru 5-1> lLa prima a si marcat (68), la cea de-a doua, a provocat golul lui Danciulescu (81). "Corbul" a mai inscris inca o data, peste patru minute. Nimeni nu mai intelegea nimic! "De ce nu jucati asa si in Europa?", ii intrebau fanii pe jucatorii lui Zenga. Raspunsul? Simplu: victima de aseara, Otelul, s-a oprit in UEFA chiar mai devreme cu un tur decit "ciinii". Naivitatea costa.

"Consider ca si cei care ma injura fac parte din familia Dinamo. Daca asa au invatat e treaba lor, important e sa cistige echipa"

Vasile Turcu

Emotii cu Moti

In minutul 74, dupa ce a facut o cursa de circa 30 de metri, fundasul dinamovist s-a prabusit pe gazon, tinindu-se cu mina de piciorul sting, exact in zona unde a avut accidentarea care l-a tinut indisponibil destul de mult timp. Moti a resimtit dureri la metatarsianul V de la piciorul drept, fracturat in urma cu doua luni, iar Zenga a preferat sa-l schimbe cu Chiacu, pentru a nu risca o recidiva. (Catalin Gheorghiu)

Confuzie
In minutul 65, peruanul Galliquio a fost inlocuit cu Lucian Goian. Arbitrul de rezerva, Andrei Ionita, nu a putut afisa numarul celui schimbat, deoarece tabela nu functiona si arata in loc de 30 doar un 0. Au fost citeva momente de confuzie, dinamovistii din teren neintelegind cine urma sa iasa. In cele din urma, lui Galliquio i s-a strigat de pe banca sa paraseasca terenul, el ducindu-se direct la vestiare.

Schimbari tactice si de efectiv
Walter Zenga a operat citeva modificari de asezare, dar si in primul unsprezece fata de meciul retur cu Elfsborg din Cupa UEFA, dupa care sefii clubului si-au exprimat nemultumirea vizavi de evolutia unor jucatori. Antrenorul lui Dinamo l-a titularizat ca mijlocas stinga pe Bostina, care nu a avut drept de joc in cupele europene, l-a trimis pe Ad. Cristea pe dreapta, in locul lui Oprita, care a ramas in afara lotului. Apoi, l-a introdus pe Ropotan in centrul liniei mediane, de unde a sarit din schema C. Munteanu, tinut rezerva.

Niculescu menajat
Dinamo a jucat si ieri fara virful Claudiu Niculescu. Desi anuntase ca este recuperat dupa leziunea fibrilara suferita in partida tur cu Elfsborg din Cupa UEFA, Walter Zenga nu l-a retinut nici macar in lot pe capitan. Antrenorul a decis cu citeva ore inaintea meciului sa nu-l forteze pe Niculescu, pentru a nu risca o nedorita recidiva. In locul sau, a fost convocat tinarul Liviu Ganea.

Kouha ametit
Portarul titular al Otelului, marocanul Kouha, a gresit din nou. In minutul 41, a iesit tirziu din poarta si in loc sa prinda mingea l-a faultat pe Margaritescu in suprafata de pedeapsa, iar arbitrul a acordat corect penalty, faza din care Danciulescu a majorat scorul la 3-1. Goalkeeperul s-a si lovit la cap in urma contactului cu Margaritescu si nu a mai putut continua partida. Inlocuit cu Bors, Kouha a avut nevoie de ingrijiri medicale, dar cu toate astea a ajuns ametit la vestiare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.