Liga 1

I-a salvat viaţa!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Medicul Paligora a evitat o dramă în echipa celor de la FC Zurich, ajutîndu-l pe elveţianul Rochat să revină la viaţă după ce a suferit complicaţii la o comoţie cerebrală



Stagiul spaniol al Stelei de la Oliva Nova n-a însemnat doar antrenamente fizice şi meciuri amicale. Unul dintre membrii staff-ului roş-albaştrilor a fost implicat într-o poveste extrem de sensibilă, dar care, în cele din urmă, a avut un final fericit. El a intervenit la timp pentru a preveni o tragedie la FC Zurich, echipă care a avut cantonamentul lîngă cel al Stelei.

Ce s-a întîmplat? În minutul 4 al amicalului Steaua - FC Zurich, scor final 2-2, fundaşul Alain Rochat s-a prăbuşit la pămînt. El a fost schimbat imediat şi, pentru că elveţienii nu aveau medic, au apelat la cel al roş-albaştrilor. Paligora i-a dat primul ajutor, însă fotbalistul de 26 de ani acuza dureri mari de cap şi a fost transportat la un spital din Valencia. Rochat nu a fost primit în clinică deoarece nu avea paşaportul asupra lui, acelaşi lucru întîmplîndu-se şi la cel de-al doilea spital!

A fost adus înapoi, în hotel, însă starea lui se înrăutăţea. Avea ameţeli şi voma. În disperare de cauză, elveţienii au apelat, din nou, la cel al Stelei. Radu Paligora l-a consultat din nou şi i-a prescris exact medicamentele de care avea nevoie, vizitîndu-l zilnic pentru a fi sigur că nu apar alte complicaţii. Rochat şi-a revenit complet şi acum este OK. :)

"Mulţumim medicului Stelei pentru că l-a tratat cu profesionalism şi ne-a scos dintr-o situaţie dificilă", a
sunat mesajul unuia dintre şefii lui Zurich, mesaj publicat de ziarul "Basler Zeitung".


La fel a fost cu Habibou
În urmă cu fix un an, Radu Paligora s-a confruntat cu un caz şi mai grav, dar pe care l-a rezolvat cu bine. În amicalul Steaua - Levski Sofia 1-0, francezul Habib Habibou a primit o lovitură în gît, şi-a pierdut cunoştiinţa şi a fost la un pas să-şi înghită limba. :oTimp de aproape 15 minute, Paligora s-a luptat, chiar pe teren, să nu-l piardă pe Habibou şi în cele din urmă a reuşit să-i stabilizeze starea.

CINE E PALIGORA

A lucrat în "Forţele Aeriene"
Roş-albaştrii au început colaborarea cu Paligora în toamna lui 2004, din stagiul de pregătire de la Pesara (Italia). Stelistul a terminat facultatea în 1999, apoi a lucrat la Spitalul Militar şi în Forţele Aeriene, fiind medic generalist. Are acum 33 de ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.