Liga 1

Florin Şoavă: "Trupă de excepţie"

Articol de Alexandru Răducanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Florin Şoavă e sigur că actuala generaţie a Craiovei are ceea ce le-a lipsit altora dinaintea ei pentru a face performanţă: caractere şi unitate de grup

Transferat la jumătatea lunii ianuarie, mijlocaşul Florin Şoavă (30 de ani) a redebutat într-un meci pentru alb-albaştri în amicalele primului stagiu de pregătire din această iarnă. A jucat titular în toate cele trei partide-test, ca mijlocaş central stînga.

- Florin, cum a fost din nou în tricoul alb-albastru după 8 ani?
- Am simţit o mare plăcere, orice oltean îşi doreşte să evolueze pentru echipa Olteniei.

- Ce senzaţie ai avut cînd ai intrat în vestiar?
- Îl ştiam doar pe Dorel Stoica, ne cunoaştem de mici pentru că e severinean de-al meu. Asta-i viaţa! Am găsit însă caractere puternice, care formează o familie adevărată, este o unitate de grup extraordinară. Exact ceea ce-i lipsea Craiovei de-acum 8 ani, din care am făcut şi eu parte. Erau şi atunci fotbalişti valoroşi, dar care nu alcătuiau o echipă cu adevărat.

- Ce părere ţi-ai făcut asupra forţei de joc a echipei?
- Există un potenţial uriaş. Craiova are jucători tineri, cu calităţi extraordinare, precum Florin Costea, un fotbalist care se naşte mai rar, poate o dată la 100 de ani. Dar mai era nevoie şi de fotbalişti cu experienţă, care să-i mai muştruluiască puţin. Dacă se va menţine acest mediu sănătos, Universitatea va fi o trupă de excepţie în următorii ani, sînt sigur de asta.

- Un loc de Europa League e un obiectiv corect?
- Nu trebuie să punem presiune pe noi prin vorbe. Să cîştigăm fiecare meci, că degeaba ne dorim titlul dacă nu o să putem sta în picioare!

"Nu mă interesează dacă Ilie Balaci nu a văzut cu ochi prea buni revenirea mea. Dînsul are dreptul la o părere, o respect, dar nu am nimic de demonstrat nimănui"

"Fanii n-au de ce să se teamă, între mine şi Dorel Stoica nu vor exista divergenţe. Sîntem colegi de cameră, nu am venit să-i iau banderola, vom reuşi împreună"

FLORIN ŞOAVĂ, mijlocaş U Craiova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.