Liga 1

Suporterii vor torţe şi fumigene pe stadioane

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mai multe ligi şi asociaţii ale suporterilor, precum şi galerii sau peluze ale echipelor româneşti au lansat campania "Drepturile Suporterilor". Aceasta este susţinută de peste 35 de grupări organizate de suporteri.

Primul pas al campaniei îl reprezintă lupta pentru legalizarea utilizării torţelor şi fumigenelor pe arenele sportive din ţară.

"Prima acţiune din această campanie va fi consacrată luptei pentru legalizarea folosirii torţelor şi fumigenelor pe stadioanele din România. Reamintim şi cu această ocazie că, în conformitate cu legislaţia în vigoare (Legea nr. 126/1995 - cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 4/2008 precum şi H.G. nr. 536/2002), obiectele pirotehnice din clasa I (torţe, fumigene, vulcani ş.a, cu masa maximă de amestec pirotehnic cel mult egală cu 3 grame) pot fi comercializate şi utilizate pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, deşi este certificat printr-un cadru legal că aceste obiecte pirotehnice nu sunt periculoase, ele sunt interzise iar persoanele ce le folosesc pe stadioane sunt amendate, fără ca substanţa pirotehnică folosită să fie încadrată corespunzător în clasa de care aparţine.

Întrucît în ultimii ani oficialii din fotbalul românesc, repezentanţii forţelor de ordine şi mass-media au prezentat o imagine trunchiată şi de cele mai multe ori neconformă cu realitatea asupra evenimentelor în care au fost implicaţi suporterii din România, prin această iniţiativă ne dorim să prezentăm opiniei publice o imagine corectă şi obiectivă a acestora şi, de asemenea, să tragem un semnal de alarmă asupra tuturor acţiunilor de încălcare a legilor în vigoare şi a drepturilor omului la care sunt supuşi suporterii."

Citeşte aici întregul comunicat

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.