Liga 1

Juan Carlos Toja e jolly-jokerul!

Juan Carlos Toja

Articol de Dan Udrea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Marius Lăcătuş i-a încredinţat lui Juan Carlos Toja cel mai important rol din echipă

Discuţie în timpul amicalului Steaua - Slovan Bratislava 1-1, primul amical al stagiului din Antalya.

Marius Lăcătuş către Dorin Goian: "Goe, avem probleme că stăm departe de oameni şi numărul 24 de la ei rămîne mereu singur în zona centrală!"
Goian: "Păi, pe Ovidiu Petre îl prinde mereu faza unu contra doi, e singur tot timpul"
Lăcătuş: "Ovidiule, cheamă-l tot timpul lîngă tine pe Toja, el trebuie să te ajute mereu pe faza defensivă. De la el cere sprijin!"

Noul sistem încercat de Lăcătuş, 4-1-4-1, îi dă încă mari bătăi de cap tehnicianului, care însă nu vrea să renunţe să-l pună în aplicare. Tocmai de aceea, a decis să-i încredinţeze lui Juan Carlos Toja unul dintre cele mai grele roluri din primul "11". Columbianul evoluează mijlocaş central şi, spre deosebire de Dayro Moreno, are sarcina de a coborî tot timpul lîngă singurul închizător, Ovidiu Petre, pentru a-l ajuta să blocheze toate culoarele.

În plus, o altă sarcină a lui Toja este aceea de a oferi mingi utile celorlalţi 3 mijlocaşi, toţi de mare viteză: Nicoliţă, Dayro şi Semedo. "Tu trebuie să fii jolly-jokerul! Să faci bine faza de apărare, să deschizi jocul pe atac, dar să şi apari la finalizare", a sunat mesajul pe care antrenorii i l-au transmis lui Toja. Iar columbianul a reuşit, în mare parte, să se achite de sarcini la primul meci de verificare din Antalya.

Pleacă în Columbia
Lăcătuş va mai avea posibilitatea să-l vadă la joc pe Toja doar la următorul amical, cel cu Hajduk Split, de mîine după-amiază. Mijlocaşul a primit săptămîna trecută telegrama de convocare la echipa naţională a Columbiei, care va avea pe 11 februarie un amical cu Haiti. Zapata şi Dayro, ceilalţi columbieni din lotul Stelei, n-au fost chemaţi de selecţioner la această acţiune.

Dorin Goian, fundaş Steaua
"În acest sistem, dacă nu ne sincronizăm bine, rămînem descoperiţi în apărare atunci cînd adversarul recuperează. E mai complicat cînd facem replierea, pentru că avem un singur închizător"

Marius Lăcătuş, antrenor Steaua
"Toja s-a mişcat bine, dar să nu vorbim prea mult ca să nu-l deochem. Să aşteptăm evoluţii bune şi în retur"


2,8 driblinguri pe meci e media lui Toja în tur, el fiind cel mai bun stelist la acest capitol. Lider în Liga I este atacantul Timişoarei, Parks (3,7 driblinguri pe meci)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.