Liga 1

Stop anonimilor!

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  sâmbătă, 07 februarie 2009

Dinamoviştii nu mai vor să aducă de peste graniţă decît jucători care au cel puţin 10 selecţii la "naţionalele" ţărilor lor


"Dintre toţi străinii pe care i-am adus, n-a fost nici unul hotărîtor, prin evoluţie, pentru echipă" este părerea în unanimitate a acţionariatului dinamovist. Iar conducerea din Ştefan cel Mare are şi un plan, ;)care să nu mai aducă "găuri" ireparabile în buget, dar să îmbunătăţească performanţele echipei.

"Cîinii" sînt nemulţumiţi că, deşi au cheltuit un sac de bani pentru jucători aduşi de afară, majoritatea nu numai că nu au confirmat, dar dinamoviştii au probleme reale în a scăpa de ei. Aşa că roş-albii au hotărît în unanimitate să nu mai aducă decît fotbalişti străini care evoluează pentru "naţionalele" ţărilor lor şi care au cel puţin zece selecţii!

"Este o garanţie şi pentru noi, trebuie să arăţi ceva ca să fii chemat să-ţi reprezinţi ţara. Sperăm ca astfel investiţiile făcute să aducă un plus echipei, să o întărească şi să obţinem performanţe", zic şefii.

Exemplul N'Doye
La transferul lui Ousmane N'Doye de la Vaslui, hotărîtoare au fost, pe lîngă evoluţiile din campionat, atent monitorizate de dinamovişti, şi selecţiile pentru naţionala Senegalului. La cei 30 de ani ai săi, africanul are 23 de selecţii şi un gol pentru ţara sa. "N'Doye este chemat în mod constant să reprezinte Senegalul, iar acest lucru demonstrează că este un fotbalist foarte valoros", zic "cîinii". Iar conaţionalul său, mijlocaşul Papa Malick (o selecţie), a fost acceptat în probe întrucît şi-a pus cuvîntul N'Doye pentru el.

Echipă pentru Champions League
Şefii plănuiesc să formeze la Dinamo o echipă alcătuită numai din fotbalişti care să cocheteze cu prima reprezentativă a ţărilor de unde provin. "Asta ne-ar ajuta şi în grupele Champions League. Cei care joacă în echipele lor naţionale vin cu un plus de experienţă, care poate fi decisivă", sînt de părere acţionarii. În prezent, mai mult de jumătate din lotul lui Dinamo are tangenţe cu "naţionala": Lobonţ, Homei, Tamaş, Moţi, Pulhac, Diabate, Muşat, Ropotan, Torje, Adrian Cristea, Ze Kalanga, N'Doye, Niculae şi Bratu.

Scoşi la tarabă
Dinamo caută să scape cît mai curînd de trei dintre jucătorii străini :S împrumutaţi peste hotare. Şi, totodată, să recupereze o parte din sumele implicate în momentul contractării lor. Cei trei sînt Pekarici, care a costat 480.000 de euro, Todorovsky, 240.000 de euro, şi Stanici, 200.000 de euro.

71 de selecţii are Lobonţ la prima reprezentativă a României, mai mult decît toţi ceilalţi străini de la Dinamo la un loc la "naţionalele" lor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.