Liga 1

Preşedintele CFR-ului îl acuză pe Piţurcă: "Gabi Mureşan e victima stenogramelor" :O

Articol de Dan Udrea, Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aşa susţine preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan, considerînd că Piţurcă nu l-a mai convocat pe Gabi Mureşan din cauza "Valizei cu bani"


Scandalul "Valiza" se extinde şi la echipa naţională. Victor Piţurcă nu a convocat nici un jucător de la CFR Cluj pentru amicalul de miercuri cu Croaţia. De la Euro 2008, campioana a avut mereu cîte un jucător printre "tricolori". Conducerea din Gruia a luat foc, considerînd că închizătorul Gabriel Mureşan (26 de ani) ar fi meritat să fie mîine la lot.

Decizia selecţionerului este percepută de clujeni ca o răzbunare împotriva patronului Arpad Paszkany, despre care prietenii lui Piţurcă, Gigi Becali şi Dumitru Dragomir, susţin că s-ar afla în spatele procurorilor DNA.

Aflat în Antalaya cu echipa, preşedintele campioanei, Iuliu Mureşan, l-a atacat direct pe Victor Piţurcă.

"Dacă citim stenogramele găsim explicaţia pentru care Gabi Mureşan n-a mai fost selecţionat la echipa naţională"
Iuliu Mureşan
 
Bourceanu i-a luat locul
Neconvocarea lui Gabi Mureşan pare cel puţin stranie, în condiţiile în care pleşuvul mijlocaş a ieşit cel mai bun închizător din Liga I în Top Gazeta, iar Piţi l-a preferat în locul lui pe cvasidebutantul Bourceanu (23 de ani). Ceilalţi mijlocaşi defensivi din lot sînt Codrea, Rădoi şi Ovidiu Petre.

Pînă să se înfierbînte spiritele în "cazul Valiza", Piţurcă l-a folosit titular pe Gabi Mureşan, în meciul cu Franţa, 2-2, disputat pe 11 octombrie, la Constanţa. Chiar dacă era debutant, Muri a avut o prestaţie excelentă contra vicecampioanei mondiale, dar de atunci n-a mai prins lotul.

"Mă aşteptam să fiu convocat, dar selecţionerul a considerat probabil că nu-l mai pot ajuta. Problema stenogramelor mă depăşeşte"
Gabriel Mureşan

Ce l-a enervat pe Piţi 
Probleme lui Victor Piţurcă s-au complicat după meciul cu Franţa, de la Constanţa, cînd a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, adică a lui Gigi Becali. Pe 16 octombrie, la cinci zile de la întîlnirea cu vicecampioana mondială, selecţionerul a fost ridicat de procurori, de pe aeroportul Henri Coandă, şi dus sub escortă la sediul DNA pentru interogatoriu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.