Liga 1

Ianis Zicu: "Doamne, ce bucurie!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 13 februarie 2009

Ianis Zicu a jucat după zece luni de pauză şi şi-a bucurat colegii cu o pasă fină, cu exteriorul, la ultimul gol al meciului cu Zeta


A luat loc pe banca de rezerve cînd a început meciul. Se mai ridica din cînd în cînd să facă mişcare, nerăbdător să joace iar după zece luni de absenţă. La pauză s-a îndreptat pe terenul alăturat şi a început alergările uşoare. În minutul 70 a fost chemat de Rednic: "Uşor, nu risca nimic, da?". Lui Zicu i-a venit zîmbetul pe buze:) şi imediat l-a înlocuit pe Torje.

A intrat în combinaţii, a pasat, a alergat, dar evită momentan să se implice la duelurile mai dure. În minutul 88, Ianis a demonstrat că fotbalul nu se uită indiferent de pauza pe care o iei. A pasat elegant, cu ristul, către Mitea, acesta marcînd de 6-0.

Şi la final a zis: "Nu am cuvinte cît de bucuros sînt că pot juca fotbal şi sper să nu mai am probleme. Sînt fericit că echipa cîştigă, cu toţii avem un moral bun. Sîntem încrezători şi vom rămîne concentraţi pentru a lua titlul şi pentru a merge în grupele Champions League".

"Am stat cu inima strînsă la Ianis, tot mi-e teamă, dar el s-a descurcat foarte bine, a pasat şi decisiv la gol. Va juca din ce în ce mai mult şi va fi apt cînd începe campionatul"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo



FLASH

FINAL

Ropo a trecut proba

Adrian Ropotan a trecut cu bine vizita medicală efectuată ieri la o clinică din Munchen. Mijlocaşul urmează acum să semneze cu Dinamo Moscova un contract valabil pe 4 ani şi va încasa un salariu de 350.000 de euro pe sezon.:o În cel mult două zile, fotbalistul se va alătura moscoviţilor în Spania, unde aceştia se află în cantonament. Ruşii vor plăti 3 milioane de euro "cîinilor" pentru întreaga afacere. (Bogdan Steriopol)


OPTIMISM

Mitea: "Sînt în formă"

Nicolae Mitea a marcat ieri al 4-lea său gol în amicalele iernii. "Pot spune că sînt într-o formă bună. Am o condiţie fizică clar superioară celei din vară. Mă bucur că sînt aşa, sper să arăt în primăvară ce pot cu adevărat", a comentat mijlocaşul de 24 de ani, care se gîndeşte la Champions League: "Acolo e un fotbal fantastic, ar fi incredibil de frumos să ajungem să evoluăm cu cele mai mari echipe ale Europei".


ATMOSFERĂ

Glumele lui Borcea

În timpul primei reprize, Cristi Borcea a urmărit partida de pe banca tehnică şi s-a ţinut de poante. Prima "victimă", Dolha: "Ema, ai luat de la Torje? Ce naiba!". La un antrenament, în momentul în care se exersau penaltyurile, Torje i-a executat pe Dolha şi pe Lobonţ cu "scariţe", portarul "naţionalei" alergîndu-l apoi pe tot terenul, în glumă, pentru a-l "pedepsi". Borcea s-a luat apoi de Mitea, lovit de un adversar: "Băi, te-ai accidentat? Potoleşte-te cu driblingurile, vrei să-i perpeleşti pe toţi?".


MENAJAT

De ce n-a jucat Malick

Senegalezul Papa Malick n-a evoluat ieri deloc,:S deşi dinamoviştii spuseseră că-l vor testa în amicalul cu Zeta. Pînă la urmă au decis să amîne momentul probei de joc, pentru că mijlocaşul a ajuns în cantonament cu doar două zile înainte şi încă nu e pus la punct cu pregăirea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.