Liga 1

Alcool şi ceartă

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Internaţionalul de 25 de ani a fost trimis la Dinamo II după ce a consumat băuturi alcoolice şi a provocat scandal în cantonamentul din Antalya

Atmosfera bună din cantonamentul "cîinilor" din Antalya, conturată după victoriile consecutive din "amicale", a fost spulberată vineri noapte. Gabriel Tamaş, care abia se întorsese de la echipa naţională, acolo unde a evoluat miercuri contra Croaţiei, a avut o noapte de pomină. :O

S-a certat cu Niculae şi cu Niculescu
"A consumat băuturi alcoolice, împreună cu cîţiva colegi, dar el a întrecut limita", povestesc surse din cadrul echipei. S-a ameţit şi a provocat o ceartă, principalii vizaţi fiind Claudiu Niculescu şi Marius Niculae. Totul a fost la un pas să degenereze spre dimineaţă, dar au intervenit colegii şi staff-ul tehnic. Imediat, totul a ajuns la urechile şefilor, :S care, împreună cu staff-ul tehnic, au dat verdictul: Tamaş trimis la Dinamo II pe o perioadă nelimitată!

5.000 de euro amendă
Ieri dimineaţă, Gabi a luat micul-dejun alături de colegi de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat. Apoi a discutat cu şefii, cu antrenorul, i s-a comunicat decizia, iar la 16:30 s-a mutat la hotelul "Fame Residence" din Lara, acolo unde e cazată Dinamo II, la 40 de kilometri de cantonamentul echipei mari. El nu s-a antrenat aseară cu formaţia a doua, abia de mîine va intra în program, putînd chiar să joace în amicalul lui Dinamo II cu FC Moscova.

Preşedintele CA, Nicolae Badea, a confirmat scandalul: "Trecerea lui Gabi Tamaş la echipa a doua a clubului a fost determinată de motive disciplinare, mai concret, consumul de alcool în cantonament, lucru absolut interzis. :X Mai ales că el este un jucător de bază al lui Dinamo şi al echipei naţionale. Sper să înţeleagă măsura luată de club şi să-şi corecteze rapid comportamentul". Şefii intenţionează să-l amendeze pe apărătorul de 25 de ani cu 5.000 de euro, dar aşteaptă să vadă cum se va comporta fotbalistul la Dinamo II.

Vor să-l sperie
Chiar dacă s-a luat decizia ca Tamaş să fie amendat şi trimis să se antreneze cu puştii de la echipa secundă, fundaşul va fi reprimit la Dinamo. "Cînd îşi va reveni şi-şi va cere scuze faţă de colegi şi antrenori, va fi reprimit în lot", zic şefii. "Cîinii" nu au încercat să aplaneze scandalul, mai ales că s-a tăiat în carne vie în urma "Episodului maneaua". "Am fi creat o prăpastie între jucători, staff-ul tehnic şi conducere, s-ar fi stricat atmosfera. Cine greşeşte plăteşte, ;) indiferent de numele şi valoarea lui", au continuat acţionarii.

"Dacă avea minte era la Milan sau Inter!"
Preşedintele executiv Cristi Borcea a comentat ieri la GSP TV situaţia lui Tamaş. "Este o dezamăgire, deoarece vine din partea unui jucător care a făcut mari sacrificii financiare ca să revină aici. Dacă avea şi minte, la calităţile pe care le are, era acum la Milan sau la Inter! Trebuie să înţeleagă că nu facem rabat de la disciplină. Următorul pas poate fi excluderea din lot", a spus oficialul "cîinilor".


Variantă pentru la vară
Întregul scandal ar putea fi benefic pentru Dinamo în viitor. Împrumutat de la Auxerre pînă în vară, cu opţiune de cumpărare pentru 4 milioane de euro, Gabriel Tamaş mai este monitorizat de Celtic şi Juventus Torino, plus cîteva grupări din Germania. Toată tevatura de acum îi poate pune piedici în eventualitatea unui transfer, iar Dinamo poate negocia un preţ mai mic :D cu francezii, la finalul campionatului, pentru un transfer definitiv al apărătorului de 25 de ani.

Rednic decide
Consecinţele gestului lui Tamaş au fost lăsate de conducerea dinamovistă la latitudinea staff-ului tehnic. "Rednic l-a trimis la Dinamo II şi tot el va hotărî cînd se întoarce", a spus Cristi Borcea, completat de Nicolae Badea: "E de competenţa conducerii tehnice să propună o astfel de pedeapsă, e vorba de autoritatea antrenorului ;) şi e firesc să îl susţinem". Vasile Turcu este mai blînd: "Chiar dacă e tînăr şi a greşit, trebuie respectat regulamentul. Decizia lui Rednic e corectă, cred că Tamaş se va reabilita şi ne va ajuta să luăm titlul".

Metoda lui Il Luce
Pe vremea cînd antrena Rapidul, Mircea Lucescu avea o metodă proprie de a-i testa pe fotbaliştii care petrecuseră cu o noapte înainte. Îi punea pe masori să înşire sticlele cu apă la marginea terenului şi se uita cu coada ochiului să vadă care jucător se duce primul către ele. "Însetaţii" erau luaţi în vizor de actualul tehnician al lui Şahtior, care îşi dădea seama imediat cine sînt petrecăreţii.

MIRCEA SANDU preşedinte FRF, în septembrie 2008
"Dacă vreau să fiu fotbalist nu mă duc tot timpul în cluburi, merg o dată pe lună. Tamaş a fost dat afară de la mai multe cluburi şi şi-a găsit locul la Dinamo"

VICTOR PIŢURCĂ selecţioner România
"Sper să fie doar o scăpare din partea lui Gabi Tamaş. Aş vrea să mă pot baza pe el în continuare. E puţin probabil să prindă «naţionala» de la Dinamo II, dar sînt convins că va reveni la prima formaţie"

GHEORGHE MIHALI antrenor "U" Cluj
"Îl felicit pe Rednic fiindcă a avut curajul să ia această decizie, pentru a menţine disciplina în lot. A arătat că el e şeful acolo!"

500.000 de euro
este salariul pe un sezon al lui Gabriel Tamaş în Ştefan cel Mare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.