Handbal

Oţel armat!

Articol de Marian Căpăţînă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Galaţiul a eliminat liderul din Ungaria şi s-a calificat în "sferturi" pentru că a marcat mai multe

Furate de arbitri în Ungaria, unde au pierdut pe final cu 29-34, gălăţencele au intrat extrem de montate ieri, în manşa secundă. Nu s-au speriat de faptul că Debrecen e la egalitate cu campioana Gyor, pe primul loc în Ungaria, şi au luat-o tare din primul minut. Au avut 3-0, 6-3 şi chiar 8-4, spectatorii visînd la diferenţa de cinci goluri care să le ducă pe favorite în "sferturi". ;)

Maghiarele au revenit însă de fiecare dată, Bognar şi Szrnka punctînd din toate poziţiile, chiar dacă între buturi Mihaela Blaga a făcut minuni. La pauză, gazdele aveau doar două goluri în faţă, 15-13, în ciuda jocului excelent al Ameliei Busuioceanu şi al Renatei Ghionea.

Gălăţencele nu s-au pierdut însă cu firea şi, în repriza a doua, au punctat la foc automat, de patru ori consecutiv. La 19-13 însă, două eliminări dictate uşor de arbitrele norvegiene le-a readus în joc pe oaspete, care au făcut imediat 19-16! Calificarea s-a jucat pînă în ultimele minute, norocul surîzîndu-le, pe rînd, celor două formaţii. Cu 30 de secunde înainte de final, Renata Tătăran Ghionea a marcat golul calificării, ducînd scorul la 29-24, unguroaicele încercînd în zadar să mai înscrie o dată. Gălăţencele au făcut hora bucuriei la final, dedicînd succesul lui Marian Cozma. "Le felicit pe fete, au luptat pînă la epuizare şi au crezut tot timpul în calificare. Sînt foarte fericită, mai ales că puţini ne dădeau şanse în faţa unguroaicelor", :) a declarat antrenoarea Gabriela Artene.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.