Liga 1

ALB în apărare, ROŞU în atac!

Articol de Dan Udrea, Raed Krishan (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu o echipă de atac, Rednic titularizînd 6 jucători cu profil ofensiv, Dinamo şi-a creat 8 mari ocazii, iar în apărare a făcut un joc foarte precis

Marius Niculae, Dănciulescu, Torje, Adrian Cristea, Boştină, Mitea. Nu e înşiruirea fotbaliştilor ofensivi din lotul lui Rednic, ci mai mult de jumătate din titularii aleşi ieri de Rednic pentru amicalul cu danezii de la Randers. Boştină a jucat în faţa apărării, Mitea şi Torje pe benzi, iar Cristea în spatele celor două vîrfuri: Dănciulescu şi Niculae. A rezultat un meci în care Dinamo a făcut legea pe teren, :) cu multe ocazii de gol şi cu o nouă victorie, a şasea din tot atîtea posibile în stagiul din Antalya. Aproape totul i-a ieşit trupei lui Rednic. Şi în atac, şi în apărare.

ÎN OFENSIVĂ

1. Rapiditate pe benzi.
Cu spiriduşii Torje şi Mitea pe cele două laterale ale terenului, Dinamo a avut viteză şi centrări bune. Cei doi au creat şi prima mare şansă de gol: centrare Mitea, şut Torje, dar portarul advers a scos în extremis (16).

2. Cristea a jolly-jocker-ul. Omul-cheie pare a fi în continuare Adrian Cristea, cel care şi aseară a mîngîiat toate mingile şi le-a dirijat pentru colegii săi. A ratat o mare şansă, şutînd în portar din 7 metri (18), după care a executat bine două lovituri libere, însă mingea a ocolit de puţin spaţiul porţii (37, 73).

3. Dănciulescu e util peste tot.
Folosit 90 de minute, probabil că Dănciulescu a alergat cel mai mult de la Dinamo. A început ca atacant, lîngă Niculae, şi a terminat mijlocaş central, postură din care a ratat o imensă şansă de gol, cap din 5 metri scos providenţial de portar (65). În plus, a făcut excelent faza defensivă şi a recuperat multe baloane.

4. "Taurul" Niculae.
În fine, Marius Niculae e cel care s-a luat la trîntă cu masivii fundaşi nordici, dar şi cel care a dat tonul presingului ucigător al "cîinilor". Un atacant care pare să-şi fi revenit la forma fizică de pe vremea cînd evolua la Sporting ;) şi cel care a ratat o imensă ocazie în minutul 62, cînd din 3 metri n-a reuşit să împingă balonul în plasă.

ÎN DEFENSIVĂ


1. Surpriza Scarlatache.
Cu Blay trimis la echipa a doua şi cu Contra rămas doar o "Fata Morgana", Rednic
a găsit soluţia pentru postul de fundaş stînga. Scarlatache a fost unul dintre cei mai buni de pe teren şi a avut în joc exact ce îi trebuie unui apărător lateral: agresivitate, viteză, urcări în atac şi precizie în centrări.

2. Boştină e asul din mîneca lui Rednic.
Poate că marea găselniţă a lui Rednic de aseară a fost folosirea lui Boştină ca închizător. :) O mişcare bună, pentru că ex-stelistul, pe care şi Hagi îl vedea în acelaşi rol, are un control bun al balonului, iese întotdeauna cu mingea la picior şi are precizie în a pasa, iar acolo, în centrul terenului, exactitatea e literă de lege.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.