Handbal

Aer de Ligă!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După două înfrîngeri consecutive, Oltchim a învins aseară campioana Sloveniei şi visează din nou la semifinale

După eşecurile cu Buducnost Podgorica şi Rulmentul Braşov, primul în Ligă, al doilea în campionat, Oltchim Rm. Vîlcea nu-şi mai găsea cadenţa. Antrenorul croat Ivica Rimanici a fost schimbat de selecţionerul Radu Voina, încercîndu-se astfel un şoc la echipă! Şi acesta a venit, campioana României trecîndu-şi aseară în cont prima victorie în grupele principale ale Ligii Campionilor: 36-30 cu Krim Ljubljana.

Fosta dublă cîştigătoare a Ligii Campionilor, campioana Sloveniei nu a făcut faţă iureşului de start al gazdelor. Lecuşanu a punctat la foc automat, Luminiţa Dinu a înschis poarta, iar Oltchim s-a desprins repede pe tabelă: 4-1 şi apoi 10-6. La pauză, vîlcencele aveau un avantaj liniştitor, 18-13, în teren toate jucătoarele dînd dovadă de multă determinare şi ambiţie. ;)

În partea a doua lucrurile nu s-au schimbat în primele zece minute, dar Krim a profitat imediat de perioada de acalmie în care intraseră gazdele. S-au apropiat la două lungimi distanţă, dar vîlcencele s-au trezit la timp. Oana Manea a fost de neoprit pe pivot, Meiroşu a trimis şi ea cîteva trasoare şi scorul a căpătat iar proporţii. La final a fost 36-30, antrenorul Radu Voina debutînd, ca şi ucraineanca Regina Şimkute, cu un succes în Liga Campionilor. :) În celălalt meci al grupei, Gyor a învins pe teren propriu cu 31-27 pe Buducnost Podgorica. Oltchim va întîlni campioana Ungariei în etapa viitoare, la Rm. Vîlcea.

Cadouri de la suporteri
Luminiţa Dinu, portarul Oltchimului, care a jucat şase ani la Krim, cîştigînd de două ori Liga Campionilor, a fost primită cu aplauze de cei 120 de suporteri sloveni, care au făcut deplasarea la Vîlcea. La final, goal-keeperul a primit o sticlă de vin, pe care era scris "Lumi, te iubim! Mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru noi!".

"A fost foarte greu, cu emoţii, dar e bine că s-a terminat aşa. Sînt foarte mulţumit de fete şi le felicit pentru felul cum au luptat"
Radu Voina, antrenor Oltchim

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.