Campionate

Fanii nu vor mai face deplasarea la derby-ul Ajax-Feyenoord în următoarele 5 sezoane

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) a decis ca suporterii lui Ajax şi Feyenoord să nu mai facă deplasarea la meciurile dintre cele două echipe în următoarele cinci sezoane, din cauza unor incidente violente şi a scandărilor, informează site-ul oficial al forului.

Reprezentanţii federaţiei au avut o şedinţă în cursul zilei de miercuri împreună cu oficialii cluburilor şi primarii din Amsterdam şi Rotterdam.

KNVB a decis ca la derby să fie prezenţi pe stadion doar suporterii echipei gazdă. Ultimul incident a avut loc duminică, când 30 de fani ai lui Ajax au fost reţinuţi de poliţie pentru că au aruncat cu sticle spre suporterii adversarei.

"Poate că decizia pare extremă, dar i-am avertizat de mai multe ori pe fani, şi deja ne-a ajuns", a afirmat primarul oraşului Amsterdam, Job Cohen. Clubul Feyenoord a anunţat că este de acord cu decizia luată, dar speră ca aceasta să fie suspendată peste două sezoane, în cazul în care se observă o ameliorare a situaţiei.

Suporterii lui Ajax Amsterdam şi Feyenoord Rotterdam sunt consideraţi a fi printre cei mai violenţi din Europa, iar mulţi dintre ei au fost grav răniţi în urma incidentelor.

Altfel, 7 fani ai lui Ajax au fost arestaţi de poliţia italiană la Florenţa, înaintea meciului din Cupa UEFA cu Fiorentina, deoarece au agresat un bărbat. 

NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.