Europa League

Mircea Lucescu învinge Tottenham / Mutu, bătut de Ajax

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mircea Lucescu a obţinut o victorie importantă în turul şaisprezecimilor Cupei UEFA în faţa englezilor de la Tottenham. Şahtiorul a început timid partida, acesta fiind primul meci oficial al anului 2009 pentru ucrainieni, dar nu au părut să fie afectaţi, cîştigînd partida cu scorul de 2-0.

Aproximativ 80 de minute au trebuit să aştepte fanii prezenţi pe Stadionul Olympiyskiy din Doneţk pentru a vedea un gol. Mircea Lucescu s-a dovedit a fi din nou inspirat, introducîndu-l în teren pe Seleznov. Doar de un minut a avut nevoie înlocuitorul lui Gladkyi pentru a înscrie, exemplul său fiind urmat de Jadson 8 minute mai tîrziu. Şahtiorul devine astfel favorită la calificarea în optimile Cupei UEFA.

Fiorentina lui Adrian Mutu a încheiat prima repriză la egalitate, scor 0-0, cu formaţia olandeză Ajax Amsterdam. Românul a avut şansa să deschidă scorul, dar a fost blocat în repetate rînduri de apărarea bine închegată a celor de la Ajax.

"Lăncierii" s-au impus în cele din urmă cu scorul de 1-0 la Firenze şi au prima şansă pentru calificarea în optimi. Golul victoriei a fost înscris de Bakircioglu în minutul 60.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.