Nationala

Cum îi place lui Piţi

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Folosit pe banda stîngă, mijlocaşul berlinezilor a punctat la disciplină tactică şi la capacitatea de efort


Maximilian Nicu, neamţul cu părinţi români pe care Piţurcă  vrea să-l aducă repede în "naţională", a confirmat şi ieri la Hertha. Într-o deplasare grea, la Wolfsburg (1-2), antrenorul Lucien Favre i-a schimbat poziţia. După ce, etapa trecută, 2-1 cu Bayern, Max evoluase la "închidere", de data aceasta l-a trecut mijlocaş stînga, postul pe care jucătorul se simte cel mai bine.

Util la faze fixe
În prima parte, în condiţiile unei orientări defensive a echipei sale, fotbalistul Herthei a impresionat prin disciplina tactică şi prin capacitatea de efort.;) S-a repliat rapid în apărare ori de cîte ori a cerut-o faza, iar pe faza de atac a căutat să-l pună cît mai bine în valoare pe "vîrful" Voronin. A apărut însă şi în careul advers cînd ai săi au avut cîte o lovitură liberă sau un corner. Exact cum îi ceruse antrenorul Lucien Favre la şedinţa tactică dinaintea partidei!

Aproape de gol
Şi după pauză, Nicu a acţionat cu predilecţie pe stînga. Iar cînd  jocul i-a permis-o, a apărut inclusiv în centru, cu o pasă de manual :o pentru Voronin, irosită însă de ucrainean. În minutul 75, a avut chiar şansa lui 2-1. Numai că şutul său, din cîţiva metri, a fost respins în corner! Concluzia? Max a demonstrat încă o dată că merită toate eforturile de a i se rezolva obţinerea cetăţeniei române în regim de urgenţă.


"Românii să se grăbească!"
Ziariştii germani n-au rămas nici ei indiferenţi la ascensiunea lui Max. Heninng Feindt, redactor la Bild Berlin, a remarcat că "Hertha a făcut o afacere foarte bună cu Nicu. Dacă românii vor reuşi să-l aducă la , poate fi de mare folos la mijlocul terenului, unde acoperă orice post. Totul e însă să se grăbească, fiindcă şi Low îl vrea pentru reprezentativa Germaniei".


"Max e prietenul meu cel mai bun. Îi doresc tot binele din lume şi aş vrea să nu aleagă reprezentativa României, ci a Germaniei spre a fi coechipieri şi la naţională"
Arne Friedrich, fundaş Hertha


Cifrele lui Nicu

Dueluri cîştigate: 33% (3 din 9)
Mingi jucate: 58
Pase de gol: 0
Pase reuşite: 64% (23 din 36)
Pase filtrante: 2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.