Volei

Argint viu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La 23 de ani, Maja are deja in plamares doua medalii, una de bronz la Campionatul Mondial din 2006 si un argint la Campionatul European incheiat la sfirsitul lunii septembrie. Evolueaza la Metal Galati din sezonul trecut. Maja Ognjenovici a venit in Romania pentru ca este legata profesional de antrenorul echipei de pe malul Dunarii, Zoran Terzici. Impreuna cu Brizitka Molnar, o alta componenta a "nationalei" Serbiei, a adus titlul si Cupa la Galati. S-a intors de doua saptamini in Romania si in acest sezon o asteapta o noua provocare, un drum cit mai lung in cupele europene.

- Maja, cum a decurs Campionatul European din punctul tau de vedere?
- Am inceput foarte prost, cu o infringere in fata Slovaciei. Atunci toti au crezut ca nu vom ajunge in fazele superioare. Parerea generala era ca echipa Serbiei nu este atit de buna precum fusese la CM din 2006, cind am cucerit bronzul. Dar a venit meciul cu Belgia, am luptat mai mult. Am crescut cu fiecare partida. In semifinale, cind polonezele au aflat ca vor juca cu noi si-au frecat miinile de bucurie, dar le-am aratat ca nici un meci nu seamana cu altul. Dupa ce ne-au invins in grupe cu 3-0, am reusit sa le oferim acelasi tratament, administrindu-le un 3-0.

- Ati ajuns in finala cu Italia, ce s-a intimplat acolo?
- Am avut avantaj in primul set si il puteam cistiga. De acolo a inceput caderea. Au fost mai multe probleme de ordin psihic decit de tactica sau de dezvoltare a meciului. Daca ne-am fi impus in primul set, sigur am fi ajuns la medaliile de aur.

- La sfirsitul turneului ai fost declarata cea mai buna ridicatoare si trecuta in echipa ideala a Campionatului European...
- Nici acum nu ma pot gindi fara sa-mi dea lacrimile. A fost incredibil, eu, cea mai buna ridicatoare din Europa...

- Care iti este cea mai draga medalie, cea mondiala sau cea europeana?

- Probabil cea de acum o luna pentru ca am ajuns si in echipa campionatului. Dar cea de bronz e totusi una mondiala...

-Un nou sezon, tot in Romania, ai primit oferte de transfer?

- Am avut oferte din Italia, Rusia, Spania, Turcia, dar le-am refuzat pentru ca am inceput un drum alaturi de echipa din Galati. Romanilor le plac sirbii...Am cistigat titlul sezonul trecut acum sa vedem ce vom face in cupele europene. Ne va fi greu pentru ca vom juca cu o echipa romaneasca. Un meci cu Dinamo e intotdeauna greu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.