Fotbal   •   Nationala   •   FRF

Alarmă la FRF! Litigiile din fotbal pot ajunge şi în Instanţă

Articol de Viorel Tudorache   —  marți, 24 februarie 2009

Conducerea Federaţiei a intrat în alertă după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat articolul din regulamentul FRF care interzicea  antrenorilor, jucătorilor, agenţilor de jucători  să se adreseze instanţelor de judecată şi care dispunea ca hotarîrile comisiilor federale sînt definitive şi irevocabile pe plan intern.



Sentinţa a fost dată în urma procesului intentat de impresarul Mircea Moise, care consideră că FRF i-a produs un prejudiciu de circa 2,3 milioane de dolari în cazul transferului lui Claudiu Keşeru de la FC Bihor Oradea la FC Nantes în 2003.



"Este incredibilă această decizie! O vom ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu cred că va rămîne în picioare. Dacă se va întîmpla asta, putem merge toţi acasă, pentru că s-a terminat cu fotbalul românesc", a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu pentru Prosport.



Moise: "Sentinţă corectă şi legală"



În replică la reacţia directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, impresarul Mircea Moise a precizat pentru gsp.ro:



"1) Sentinţa  invocată de FRF nu vizează activitatea disciplinară şi nici activitatea competiţională, conferită prin lege Federaţiei Române de Fotbal.



2) Această sentinţă - corectă şi legală - vizează faptul că FRF,  asociaţie nonprofit - nu poate să funcţioneze - în afara legii -  ca o instanţă extraordinară, această asociaţie nonprofit  interzice dreptul persoanelor de a se adresa justiţiei - invocând specificul activităţii competiţionale.



3) Această asociaţie nonprofit m-a obligat  să mă adresez numai comisiilor ilegal înfiinţate de un grup de persoane din cadrul FRF (Comitetul Executiv) şi nici pînă astăzi nu am primit o decizie motivată şi semnată de persoanele care au luat parte la judecarea cazului (Mircea Sandu, Kassai Adalbert şi alţii)".



"Responsabilii să răspundă civil şi penal!"



Moise a mai precizat: "Consider că Justiţia şi-a făcut în sfîrşit datoria. Drepturile persoanelor sînt garantate  prin Constituţie şi nu prin statutul FRF. Acest strigăt de disperare al persoanelor în cauză, este strigătul unor persoane disperate care trebuie să răspundă în faţa legilor civile şi  penale aplicabile în acest Stat de drept".



Agentul FRF continuă: "Federaţia încearcă, prin speculaţii confuze, să influenţeze decizia Înaltei Curţi în condiţiile în care în statutul FIFA nu se găsesc normele inserate nelegal în statutul FRF. FIFA recomandă federaţiilor să impună aplicarea statutului şi a regulamentelor FIFA, numai dacă legea naţională permite aplicarea lor. Este regretabil şi condamnabil că această asociaţie nonprofit a desfăşurat aceste activităţi de judecată în mod ilegal, sub directa supraveghere şi control a unei  autorităţi a  Statului, cu avizul căreia s-a înfiinţat".



Vezi mai jos sentinţa Curţii de Apel Bucureşti!



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.