Liga Campionilor

Sparge Realul zidul optimilor?

Articol de Constantin Popescu  —  miercuri, 25 februarie 2009

Real nu a mai trecut de "optimi" din sezonul 2004-2005. Crezi că va reuşi acum?


Şocul zilei se joacă pe "Bernabeu". Real - Liverpool reprezintă prilejul pentru madrileni să scape de seria neagră în care a intrat din 2005. De atunci, "optimile" Ligii au rămas un prag de netrecut pentru ei. Juventus, Arsenal, Bayern şi AS Roma au fost rivalii ce au stopat prematur traseul "blanco". A sosit vremea schimbării destinului? Spaniolii cred că da. Preşedintele interimar Vicente Boluda susţine chiar că Real se va impune magistral: "Vom cîştiga cu 3-0 la Madrid şi cu 2-1 pe ". Optimismul are triplă alimentare. Toate cotele meciului sunt aici  (video)

1. Real e pe val. După o perioadă de căutări, Juande Ramos a găsit formula optimă, datorită căreia Raul şi colegii săi au înregistrat 9 victorii consecutive în Primera, cu doar două goluri încasate. În plus, ultimele două triumfuri le-au obţinut convingător: 4-0 la Gijon şi 6-1 cu Betis.

2. Liverpool scîrţîie. Dacă la tragerea la sorţi madrilenii erau în criză, iar "cormoranii" - în stare de graţie, acum situaţia stă exact invers. În două luni, trupa lui Rafa Benitez a pierdut şefia în Premier League, ba a rămas la 7 puncte în spatele liderului Manchester United, şi a fost eliminată din Cupă.

3. "Blestemul" lui Torres.
Cît a jucat la Atletico, atacantul spaniol nu i-a dat gol Realului pe "Bernabeu" şi nici nu a cîştigat vreodată în 9 partide oficiale (4 remize, 5 eşecuri). Dar diseară "Fernando va teroriza Madridul", a promis Benitez.


1 e numărul duelurilor dintre Real şi Liverpool în C1, respectiv finala din 1981, cîştigată de englezi cu 1-0


Gerrad refăcut
Marele dubiu al duelului de la Madrid era legat de Steven Gerrard. Victima unei leziuni musculare, căpitanul lui Liverpool a lipsit de la ultimele trei partide. Rafa Benitez le-a ordonat însă medicilor să-l recupereze pentru operaţiunea Real, iar aceştia au reuşit. Mijlocaşul englez s-a antrenat cot la cot alături de colegi în baza sportivă de la Melwood şi a intrat în lotul pentru diseară.

Trecutul madrilen al lui Benitez
Rafa Benitez o conduce diseară pe Liverpool contra clubului unde şi-a petrecut mulţi ani. Prima dată ca jucător: a ajuns la Real pe cînd avea 13 ani, a jucat apoi la juniori şi, timp de 7 sezoane, la echipa secundă a madrilenilor. Cariera de antrenor a început-o în 1986 tot la Real. Întîi a pregătit o grupă de copii, după aceea una de juniori, pentru ca între 1993 şi 1995 să se ocupe de formaţia secundă înainte de a pleca la Valladolid. Tehnicianul de 48 de ani a preluat-o pe Liverpool în 2004.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.