Liga 1

Florentin Marinescu: "Nimeni nu ştie răspunsul exact!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Florentin Marinescu, preparatorul fizic cu care Steaua a dominat Europa între 1985 şi 1989, spune care e secretul prin care o echipă poate fi făcută să joace bine pe o perioadă îndelungată

- Domnule Marinescu, credeţi că Steaua ar trebui să fie în vîrf de formă acum, la debutul returului, sau în final, cînd vor fi toate meciurile-cheie?
- Vîrf de formă pentru o echipă de fotbal trebuie să fie întreg campionatul sau returul. Aici nu vorbim de un turneu final de Campionat Mondial, cînd e vorba de 3-4 săptămîni şi atunci, într-adevăr, poţi să duci o formaţie în vîrful formei exact în acea perioadă. ;)Sau dacă vorbim de sporturi individuale, e uşor să-l faci pe Federer sau pe Usain Bolt să fie la maximum din capacitate într-o anumită lună pe an.

- Şi Steaua ce ar trebui să facă?
- Păi, aici, degeaba eşti în vîrf de formă cu Dinamo, în etapa a 15-a, dacă în rundele a 5-a şi a 9-a joci cu Vaslui şi cu Argeş şi nu cîştigi. Nici un antrenor nu ştie exact care e reţeta pentru că e foarte complicat.

- Sînteţi de acord cu Ancelotti, care spune că e imposibil să faci o echipă să joace în vîrf de formă 3 luni la rînd?
- Are dreptate, însă secretul ştiţi care este? Să pregăteşti o echipă în aşa fel încît atunci cînd e la minimum din potenţial tot să fie la 60-65 la sută,:) iar maximum să fie 90-95 sau chiar sută la sută şi să stea acolo cît mai multă vreme.

- Şi de ce credeţi că Steaua ultimilor 3 ani a avut mereu probleme la revenirea după pauza competiţională?
- Aţi spus ultimii ani, nu? Lăcătuş ştie foarte bine răspunsul la această întrebare. Lăcătuş ştie ce pregătire se făcea la Forban, cu 3 antrenamente dure de tot în fiecare zi. Acum, toţi s-au luat după ce e afară, însă e greşit pentru că acolo ăia se pregătesc şi individual, acasă, plus că vin cu o pregătire fizică bună de la copii şi juniori.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.