Liga Campionilor

"Isteţul"

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La al doilea meci în acest sezon de Ligă, Chivu a ieşit cu fruntea sus din războiul cu "diavolii" şi a primit laudele presei italiene


Chivu e gata de derbyul cu Serbia. După ce a reuşit cel mai bun meci al sezonului în derbyul cu AC Milan, fundaşul român a ieşit :)cu capul sus din duelul cu campioana Europei. Inter a remizat marţi (0-0) cu Man. United şi căpitanul "naţionalei" rămîne în cursa calificării.

Deşi la mingile pe sus a suferit în duelurile cu Ronaldo şi Berbatov, mai ales în prima repriză, Cristi a ţinut sus centrul baricadei milaneze. Şi s-a descurcat mai bine după ce l-a avut alături pe Cordoba, intrat la pauză în locul altui columbian, Rivas, cel mai slab interist.

"Gazzetta dello Sport" l-a dat pe Chivu al treilea în topul notelor, după Julio Cesar (8,5) şi Cambiasso (8): "Gigantic în orice situaţie delicată, a acoperit găurile peste tot. În final, a încercat să pornească la asalt. Generos şi vital".  A completat "Corriere della Sera": "Isteţ şi solid, a ţinut în picioare defensiva, cu bune şi cu rele". "Il Giornale" i-a găsit şi puncte slabe: "S-a remarcat doar cînd a fost avertizat pentru faultul la inexistentul Berbatov. Dar s-a aflat pintre cei cu evoluţii pozitive".


"Dacă apărarea nu a luat gol, înseamnă că şi Chivu a jucat bine. Locul lui e în centru. Rămîne polivalent şi ar fi bine să avem mai mulţi ca el la "
Ştefan Iovan, secund "naţională"

"Concentrat. A condus un bloc cu doi novici. Chivu a înţeles asta şi nu şi-a pierdut calmul. A cedat pasul doar în faţa Maiestăţii Sale Ronaldo"
La Stampa, cotidian torinez

"Un joc pozitiv. După pauză a avut un meci mai uşor, echipa jucînd la 30 de metri de poartă. Extrem de inspirat pe final, cînd l-a blocat pe Berbatov"
Eurosport, post TV

NOTELE LUI CHIVU
Gazzetta dello Sport    7,5
Corriere della Sera    7
Il Giornale    6,5
La Stampa    6
The Mirror    6


INTER - MANCHESTER UTD..........0-0

INTER:
Julio Cesar - Maicon, Rivas (46 I. Cordoba), Chivu, Santon - J. Zanetti, Cambiasso, D. Stankovici, Muntari (76 Cruz) - Ibrahimovici, Adriano (76 Balotelli).
Antr. Jose Mourinho

MAN. UNITED: Van der Sar - O’Shea, Rio Ferdinand, Evans, Evra - Fletcher, Carrick, Giggs, Park Ji-sung (84 Rooney) - Cristiano Ronaldo, Berbatov.
Antr. Alex Ferguson
A arbitrat Luis Medina Cantalejo (Spania)
Returul se va juca pe 11 martie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.