Liga 1

Corpo-gol

Articol de Ovidiu Minea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Centralul" i-a lăsat pe olteni aiurea în inferioritate încă din minutul 22, facilitînd victoria celor de la Iaşi

Craiova visează la UEFA, Poli vrea să fie-n Liga I şi la toamnă. De aceea, dansul din deschiderea balului returului a-nceput apăsat, cu scîntei sub tălpi.

Vezi aici primul "galben" luat de Mitchell  (video)

Cea mai nebună perioadă a primei reprize a fost între minutele 20 şi 25. Mai întîi, Costea a trecut de două ori pe lîngă gol (20, 21-bară). Apoi, Corpodean a vrut să ia prim-planul şi a rupt meciul. Andrei Cristea a scăpat spre poartă (22) talonat de Mitchell şi s-a ciocnit cu Bornescu, ieşit la 18 metri să-l blocheze. "Centralul" a considerat că australianul a faultat şi i-a dat al doilea galben. Decizie eronată!

Vezi aici al doilea cartonaş primit de Mitchell, respectiv eliminarea  (video)

Ieşenii au prins curaj, iar Oprea şi Cristea l-au remarcat pe Bornescu. Deşi în inferioritate, Craiova a dominat după pauză, mai ales după ce Bratu a făcut 1-0. Ocaziile oltenilor l-au adus însă la exasperare pe Napoli: Stoica a trimis în bară (79), Găman a şutat în Brăneţ din 6 metri (83) şi Costea a reluat cu capul din 3 metri pe lîngă poartă (90). :O

Vezi aici golul marcat de Cristi Bratu  (video)

Pînă la urmă, Bergodi s-a bucurat de un demaraj cu dreptul în Copou, ajutat şi de Corpodean, şi de ghinionul celor din Bănie.

Ce zice Crăciunescu
Fostul ecuson FIFA, Ion Crăciunescu, a explicat faza din minutul 22, în urma căreia Mitchell a fost eliminat: "Cristea nu avea mingea sub control, Bornescu avea prima şansă să o joace, aşa că nu se impunea nici o măsură disciplinară. Corpodean a greşit!".

Cristea KO
Titular aseară, Andrei Cristea a fost printre cei mai periculoşi oameni ai Iaşiului în prima repriză, însă a fost schimbat cu Cristi Bratu la pauză. Motivul? El a acuzat lovitura primită în minutul 22, la faza în care s-a ciocnit cu Bornescu. Bergodi a intenţionat să-l înlocuiască pe Cristea încă de atunci, însă vîrful i-a transmis că mai poate juca.

Accidentare pe pistă
Unul dintre cei trei portari deplasaţi de Nicolo Napoli la Iaşi, Pieter Merlier, s-a accidentat cu doar cîteva minute înainte de startul partidei. În timp ce se afla pe pista de atletism, goalkeeper-ul belgian a alunecat şi s-a lovit la mînă. :S Merlier a văzut meciul de la tribuna oficială.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.