Rugby

"Cocoşii" în revenire / Franţa a învins cu emoţii Ţara Galilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Franţa s-a impus aseară pe teren propriu în faţa reprezentativei Ţării Galilor cu 21-16 şi a trecut pe locul al treilea al clasamentului Six Nations, la egalitate cu adversara de ieri şi cu Irlanda, care va juca în această seară cu Anglia.

Prima repriză a primului meci din Six Nations disputat într-o zi de vineri a debutat cu Ţara Galilor în avantaj, în minutul 4 Stephen Jones transformînd impecabil o lovitură de penalitate, dar francezii au revenit rapid, Parra egalînd două minute mai tîrziu (3-3). După alte două penalităţi marcate de aceiaşi Jones şi Parra, finalul primei părţi a fost extrem de încins. Două eseuri marcate de Dusatoir (39) şi Byrne (24), transformate, au dus scorul la 13-13, prefaţînd o a două repriză pe muchie de cuţit. Aşa a şi fost.

În minutul 53, francezul Heymans a culcat încă dată balonul în terenul de ţintă advers, aducînd Franţa în avantaj, dar Parra a nimerit nefericit buturile, ratînd transformarea. Transformerul Les Bleus s-a revanşat însă cu 11 minute înainte de final, reuşind să treacă printre beţe o nouă lovitură de penalitate (21-13).

Lipsa de concentrare putea să-i coste înspre final pe elevii lui Marc Lievremont, după ce galezii au redus din diferenţă după penalitatea lui Hook şi mai aveau nevoie de doar un eseu transformat pentru a cîştiga al treilea meci consecutiv în actuala ediţie a Six Nations.

Presiunea incredibilă a "dragonilor" din ultimele faze ale partidei a fost respinsă însă cu succes de către Les Bleus, care au obţinut astfel cea de-a doua victorie în competiţie, după eşecul din debut suferit pe terenul Irlandei (21-30) şi au urcat pe podiumul clasamentului Turneului celor Şase Naţiuni.

În cea de-a patra etapă a Six Nations, Franţa va întîlni Anglia pe Twickenham, în timp ce Ţara Galilor va merge în Italia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.