Auto

Un altfel de BMW

Articol de Valentin Damian   —  marţi, 03 martie 2009

BMW Seria 5 Gran Turismo este un concept care combină eleganţa, confortul şi funcţionalitatea. Modelul va intra în producţie în 2010



BMW are de mai mult timp o nouă strategie. Încearcă să se rupă de clasic ş:y să vină cu ceva nou, combinînd maşini care fac parte din diferite segmente pentru a rezulta un altfel de BMW. Aşa a apărut BMW Seria 5 Gran Turismo, un concept care combină fără precedent eleganţa, confortul şi funcţionalitatea. :O Practic, el se adresează acelui proprietar doritor de maşină premium, ale cărui activităţi zilnice îl obligă însă la o maşină care face de toate.



BMW Seria 5 Gran Turismo PAS (Progressive Activity Sedan) va f:y lansat astăzi, la Geneva, în cadrul Salonului Auto. Cei de la BMW n-au avut răbdare, prezentîndu-şi ultima creaţie în faţa presei la mijlocul lunii februarie, la Munchen. Ziariştii au putut vedea că noul BMW împrumută cel puţin partea frontală de la nava amiral, Seria 7. Acum trebuia să intervină combinaţia, iar brandul german nu se putea inspira decît de la X6, modelul cel mai trendy al bavarezilor. Profilul coupe de la BMW Seria 5 Gran Turismo e împrumutat de la X6. :)



Maşina are 4 locuri. Interiorul este luxos, spaţios, confortabil, :yar materialele folosite au fost de foarte bună calitate. Interesant este felul în care se deschide portbagajul, totul în funcţie de nevoile proprietarului. Dacă are bagaje voluminoase, el poate fi ridicat integral, cu tot cu lunetă. Dacă nu, parţial, pînă la lunetă. Spaţiul pentru picioare pentru pasagerii din spate s-a păstrat ca la Seria 7. ;) Capacitatea este de 430 litri, dar prin rabatarea parţială a spătarelor de la scaune se atinge 570 de litri. Dacă se rabatează complet, capacitatea creşte pînă la 1.650 de litri.



Producătorul german a afirmat că această maşină va :yntra în producţie peste aproximativ un an de zile, iar acest model nu va înlocui nici BMW Seria 5 limuzină şi nici Seria 5 Touring (break). BMW Seria 5 Gran Turismo este o nouă categorie de modele din gamă. Ceva nou, specific celor de la BMW.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.