Campionate

Sol Campbell: "Echipele cu fani rasişti trebuie depunctate!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fundaşul formaţiei Portsmouth, Sol Campbell, a cerut autorităţilor fotbalistice să depuncteze echipele care au suporteri rasişti şi se manifestă împotriva jucătorilor de culoare, informează ediţia online a The Guardian.

Căpitanul grupării engleze a fost de mai multe ori ţinta jignirilor rasiste, mai ales din partea suporterilor lui Tottenham, care au fost nemulţumiţi că în 2001 s-a transferat la Arsenal.

"Autorităţile trebuie să facă mai multe. Eu sunt doar un caz, dar sunt mulţi fotbalişti în Europa care sunt supuşi unui tratament asemănător. Singurul mod prin care aşa ceva poate să fie oprit este numai prin depunctarea echipelor. Cu trei puncte mai puţin poţi să pierzi campionatul sau poţi retrograda.

În alte sporturi nu se întâmplă aşa ceva, niciodată nu am văzut astfel de incidente la tenis, rugby, crichet sau atletism. Este de neacceptat", a afirmat Sol Campbell.

Poliţia din Hampshire a deschis o anchetă după ultimile jigniri aduse jucătorului, iar 11 persoane au fost acuzate, vârstele lor fiind cuprinse între 13 şi 54 de ani. Patru dintre fanii lui Tottenham au recunoscut că sunt vinovaţi şi au primit interdicţie pe stadioane timp de trei ani.

Newsin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.