Liga 1

De 37 de ori Lucescu vs. Steaua

Articol de Dan Udrea, Ionuţ Iordache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Una dintre cele mai pasionante rivalităţi din fotbalul românesc îşi va desfăşura duminică al 38-lea episod, la distanţă de 30 de ani de la prima confruntare

Mai 1979. Atunci s-a născut poate cel mai frumos, mai dur şi mai plin de suspans duel din istoria fotbalului românesc: Lucescu de o parte, Steaua de cealaltă parte. Chiar dacă Lucescu senior a plecat din România, tradiţia rivalităţii a fost continuată de fiul său, Răzvan, care duminică va avea parte de o nouă confruntare. Cea de-a 38-a a familiei Lucescu împotriva Stelei. Reperele acestei rivalităţi?

1. Prima victorie: Corvinul - Steaua 1-0 în '82
Mircea Lucescu a reuşit s-o bată pentru prima dată pe Steaua abia din a 5-a încercare. :O Pe 14 martie 1982, Corvinul învingea la Hunedoara cu 1-0, prin golul lui Dubinciuc, la finalul sezonului hunedorenii terminînd pe locul 3, iar Steaua abia pe 6.

2. Succes istoric în Ghencea: 3-0 în '89
Cu 3 luni înaintea Revoluţiei, Lucescu senior reuşea marea lovitură împotriva rivalei eterne. A învins trupa lui Iordănescu, chiar pe Ghencea, cu un sec 3-0, unul dintre cele mai dure eşecuri suferite de Steaua acasă împotriva lui Dinamo. :S

3. Steaua le-a luat 11 trofee
În cei 30 de ani de dueluri, familia Lucescu a pierdut în faţa Stelei 11 trofee, cîştigînd 5. Il Luce a ratat 4 titluri, 3 Cupe ale României şi o Supercupă în luptă directă cu gruparea din Ghencea, în vreme ce fiul său a pierdut toate trofeele în faţa Stelei: două titluri şi Supercupa din 2006. În plus, Răzvan Lucescu a ratat şi cea mai importantă dublă jucată împotriva roş-albaştrilor, cea din sferturile Cupei UEFA, din primăvara lui 2006.

4. Marius Lăcătuş, coşmarul familiei Lucescu
Cu siguranţă, stelistul care le-a creat lui Mircea şi lui Răzvan cele mai mari probleme e Lăcătuş. Din cele 11 trofee pierdute de familia Lucescu în luptă directă cu Steaua, 9 au beneficiat de contribuţia lui Lăcătuş.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.