Handbal

Contraatac

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Suspendata doi ani de FRH, Carmen Amariei ameninta ca se va adresa forurilor europene. In timp ce Nationala lui Tadici face spectacol la Cupa Mondiala, Carmen Amariei incearca sa inteleaga de ce a fost suspendata pentru doi ani din activitatea sportiva. Handbalista sustine ca a aflat din presa de hotarirea Comisiei de Disciplina, ratificata ulterior in Consiliul de Administratie al FRH. "E anormal ca dupa 16 ani de munca, sacrificii si devotament sa fii suspendat si nici macar sa nu ti se comunice pentru ce", sustine Carmen.

"Nu m-am putut apara"

Fostul inter al lui Slagelse s-a adresat Societatii civile de avocatura  "Bejenaru, Filip & Partners" inca din momentul aparitiei primelor semnale in legatura cu posibila suspendare. Sportiva afirma ca demersurile avocatilor au fost ignorate. "Am solicitat Comisiei de disciplina a FRH sa mi se comunice la domiciliul ales intregul dosar care ar sta la baza posibilei mele suspendari. Cu toate ca aceasta cerere a fost adresata la inceputul lunii octombrie, nici pina in prezent nu am primit nici un raspuns. Mai mult de atit, cererea noastra a fost trimisa si Consiliului de Administratie al FRH, insa acesta a ratificat decizia de suspendare a subsemnatei, vineri, 12 octombrie 2007, fara a mi se comunica motivele care au stat la baza suspendarii si fara a mi se acorda posibilitatea de a-mi sustine punctul de vedere", a spus Amariei. Sportiva s-a adresat din nou instantelor sportive, solicitind sa i se comunice deciziile luate in 12 octombrie, fiind "ignorata total". In aceste conditii, Amariei avertizeaza ca se va plinge organismelor Federatiei Europene de Handbal.

"Eu i-am facut o copie dupa decizia Comisiei de Disciplina si i-am inminat-o. Ce sa fi facut la acea Comisie? Putea ea sa sustina ca a fost la meciuri si la antrenamente?"

"Am incercat si o mediere inainte de sedinta Consiliului de Administratie. A venit cu lucruri slabe. Vroia sa plece gratis la Brasov"

Mircea Cucuian, director sportiv "U" Jolidon

Interzis la antrenament

Amariei declara ca s-a prezentat la antrenamentele echipei "U" Jolidon, dar ca ulterior n-a mai fost lasat sa se pregateasca alaturi de elevele lui Covaciu. "M-am prezentat la antrenamentele echipei, dar, surprinzator, nu am mai fost primita la aceste antrenamente, asa ca am hotarit sa ma antrenez in tot acest timp cu echipa masculina de handbal, <<U>> Hasit Cluj", a declarat Amariei-Lungu. "N-a mai fost lasata la antrenamente dupa decizia Comisiei de Disciplina. Ar fi fost fara sens sa primesti la antrenamente o jucatoare suspendata", a replicat directorul sportiv al lui "U" Jolidon, Mircea Cucuian.

Filmul suspendarii

Comisia de Disciplina a FRH a decis pe 2 octombrie ca Amariei sa fie suspendata pe doi ani, in urma solicitarii formulate pe 18 septembrie de clubul "U" Jolidon care a invocat absenta handbalistei de la antrenamente si de la meciurile oficiale. Consiliul de Administratie al FRH a ratificat vineri, 12 octombrie, solutia Comisiei de Disciplina. Amariei - Lungu a semnat in 2006 un contract valabil pe 3 ani cu "U", dar apoi s-a intors la Slagelse, in Danemarca, semnind un alt angajament valabil pina la 30 iunie 2007. Revenita in tara, Amariei a contestat valabilitatea contractului, fortind un transfer la Rulmentul Brasov.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.