Ciclism

Tom Boonen: "Trebuie să respectăm regulile UCI"

tom boonen, cocaina, uci, ciclism, quickstep, milano-sanremo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 martie 2009

Belgianul Tom Boonen a dat uitării scandalul de anul trecut privind consumul de cocaină şi se concentrează numai pe modul în care se comportă pe şosea. Pentru asta, rutierul celor de la QuickStep este decis să urmeze cu stricteţe regulamentul UCI, ba mai mult, să fie unul dintre ambasadorii de seamă al celebrelor paşapoarte biologice

Într-un interviu acordat pentru Sportwereld, Tom Boonen i-a acuzat pe cei de la LPR Brakes pentru că nu au aderat la programul paşapoartelor biologice. Echipa lui Alessandro Petacchi şi Danilo Di Luca ar putea fi lăsată pe dinafara competiţiilor importante din calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale, LPR Brakes nefiind inclusă pe lista echipelor ce ar putea primi de la organizatorii  "wild card"-uri. Printre acestea, La classica di Primavera (Milano-Sanremo).

"Dacă LPR ar respecta regulamentul nu ar fi nicio problemă. Rutierii trebuie să îşi prezinte programul de antrenament şi datele unde se află în orice moment. Eu fac asta din onestitate şi convingere, dar toţi trebuie să facem la fel", a spus rutierul de 28 de ani.

Milano-Sanremo va avea loc pe 21 martie. Cîştigătorul de anul trecut, elveţianul Fabian Cancellara, nu este sigur că va putea lua startul din cauza unei căzături suferite cînd se antrena în ţara natală. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.