Liga 1

Sus!

Articol de Cristian Lapa  —  sâmbătă, 07 martie 2009

Vasluiul se apropie de zona UEFA după două goluri marcate cu capul de Farkas. La 2-0, asistentul Ciubotariu a anulat un gol regulamentar al ieşenilor


Remiza din Ghencea le-a dat elevilor lui Viorel Moldovan curaj să spere la un loc de UEFA. Şi au asediat încă din primul minut careul lui Brăneţ, însă Ljubinkovici (3), Ad. Gheorghiu (5) şi Temwanjera (21) s-au întrecut în ratări.

Careul ieşenilor a fost aproape în permanenţă plin de tricouri galbene, iar presiunea s-a concretizat în aer. De două ori, slovacul Farkas (1,91 metri înălţime) a punctat cu capul, în urma unor cornere. Singurele emoţii ale celor din tribune au venit la accidentarea lui Brăneţ.

Deşi Vasluiul a avut 9 străini în primul "11", în trupa lui Moldovan a intervenit după pauză clasica relaxare românească. Gazdele au încercat să facă spectacol, dar Poli a prin tupeu şi a început să îl încerce tot mai des pe Kuciak, providenţial la şutul lui Cristea (67). Meciul putea fi relasat, însă asistentul Ciubotariu a ţinut morţiş să fie linişte pînă-n final, aşa că a anulat aiurea, pe motiv de ofsaid, golul înscris de Lucian Munteanu.


Sperietoarea Pavlovici:O
Ambii portari ai lui Poli Iaşi au trecut prin clipe de groază aseară. Mai întîi, Brăneţ a făcut comoţie după ce s-a ciocnit violent cu Pavlovici (45) şi a rămas fără reacţie pe gazon vreme de mai multe secunde. Înlocuitorul său, Pleşca, a păţit la fel (74), tot după un contact dur cu Pavlovici, dar el a rămas pe teren pînă la final. Pavlovici e cel care trebuia eliminat etapa trecută, cînd l-a lovit cu cotul pe stelistul B. Stancu, spărgîndu-i nasul.


Ştirile meciului:

> Porumboiu:
"Iaşiul trăieşte din milă, deşi ar merita mai mult. Este păcat să auzi cum se bocesc pe la Consiliul Judeţean sau Local, ca la cantina de ajutor a săracilor".

> Fanii vasluieni au aruncat cu o torţă pe teren, dar aceasta a fost îndepărtată de pe gazon de atacantul oaspeţilor, Andrei Cristea.

> Viorel Moldovan: "Este o victorie meritată, dar nu sînt mulţumit de ultimele 20 de minute. Ne-am complicat singuri meciul pe final".

> Bergodi: "Nu vreau să dau vina pe arbitraj. Am făcut o primă repriză slabă şi ne va fi foarte greu dacă nu ne schimbăm atitudinea".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.