Tenis

Copil, arma secretă a lui Pavel, triumfă alături de Tecău! România revine în cărţi!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Perechea surpriză de dublu împinsă de căpitanul-nejucător al României, Andrei Pavel, pentru meciul cu Rusia a dat lovitura!

Marius Copil, arma secretă a lui Pavel, a dat lovitura alături de Horia Tecău, învingînd perechea rusă formată din Marat Safin şi Dmitry Tursunov, după un meci de poveste.

România s-a impus, după ce a fost condusă cu doi la zero la seturi. Cu experienţa de partea lor, Safin şi Tursunov, un cuplu mult mai sudat decît al nostru, au cîştigat primele două seturi mai greu decît se aşteptau, 6-4 7-6(2).

"Amîndoi servim foarte bine şi ştiam că ne putem menţine serviciul şi dacă ajungem în tie-break, orice se poate întîmpla", a declarat Horia Tecău după meci pentru TVR.

Şi aşa a fost, s-a ajuns din nou la tie-break, dar de data asta băieţii noştri s-au impus cu 7-6(4). A fost suficient pentru ca tînărul Marius Copil să capete încredere în forţele sale. Alături de Horia a reuşit să cîştige şi setul patru, din nou la tie-break, 7-6(5).

În decisiv, Copil şi Tecău au forţat breakul din start, avantaj pe care l-au menţinut pînă la sfîrşit. Scor final 4-6 6-7(2) 7-6(4) 7-6(5) 6-4 şi România revine în cărţi. Rusia conduce cu 2-1 după două zile, dar mîine Victor Hănescu poate egala situaţia în primul meci al zilei cu Marat Safin, sau un posibil înlocuitor al acestuia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.