Liga 1

Ghencea IEFTINĂ

Articol de Dan Udrea   —  miercuri, 11 martie 2009

În acest moment, tichetele la meciurile de acasă ale roş-albaştrilor sînt cele mai mici din Liga I





Steaua face primul pas pentru împăcarea cu suporterii ei. Şefii din Ghencea au decis să micşoreze preţul biletelor faţă de turul campionatului. ;)Exemplu? Faţă de etapa a doua din tur, cu FC Braşov, la jocul cu Poli Iaşi, de sîmbătă seara, preţurile vor fi cu 5 lei mai ieftine atît la tribuna a II-a, cît şi la tribuna I.



Mai ieftin ca la Buzău, Galaţi şi Piteşti

În plus, deşi aproape toate celelalte cluburi au urcat preţul biletelor, Steaua le-a menţinut în ceea ce priveşte locurile din peluză, acolo un tichet costă doar 5 lei. În acest moment, la jocurile din Ghencea sînt cele mai mici preţuri la tichete dintre toate cele 18 stadioane din Liga I! Doar Pandurii, Farul şi Bistriţa au acelaşi tarif ca Steaua la cele mai ieftine tichete, în rest sînt mai mari de la 50 la 300 la sută faţă de ce trebuie să plătească un fan al Stelei pentru a intra pe Ghencea.



12.000 de tichete vîndute cu FC Vaslui

Politica de a micşora preţul biletelor a dat roade chiar la prima etapă din retur, cu FC Vaslui. Atunci, Steaua a avut în tribune în jur de 16.000 de spectatori,:) fiind vîndute nu mai puţin de 12.000 de tichete. Restul de 4.000 sînt abonaţii clubului.



Numărul 1 la bilete vîndute în tur

În prima parte a campionatului, Steaua nu are rival cînd vine vorba despre vînzarea de bilete. Avînd 8 meciuri pe teren propriu, steliştii au raportat 112.758 de bilete vîndute, mai mult decît dublu faţă de Dinamo, care a avut 9 meciuri în Ştefan cel Mare. Rapid e mult mai jos, avînd doar 14.539 de tichete vîndute pentru 9 jocuri în Giuleşti.





13.538 de spectatori e media realizată de Steaua în actualul sezon, la toate meciurile de pe teren propriu, cu care se clasează pe locul 2 în România, după Timişoara (14.100)



Preţurile de la meciul cu Poli Iaşi



Peluze - 5 lei

Tribuna a II-a - 10 lei

Tribuna I - 15 lei

Tribuna 0 - 20 lei





Argăseală explică decizia: "Politică de marketing!"


Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a dezvăluit care a fost motivul pentru care preţurile biletelor au scăzut. "Chiar şi cu riscul de a pierde noi, ca şi club, am decis să nu urcăm preţurile, ci să le coborîm. Am ţinut cont şi de contextul economic la nivel mondial şi, una peste alta, este o politică de marketing a Stelei", a declarat Argăseală.



Minima Stelei egal media lui Dinamo

Cea mai slabă asistenţă la un meci de pe teren propriu al Stelei în acest sezon s-a înregistrat la partida cu Gaz Metan Mediaş (4-0), cînd au fost 5.000 de spectatori. Cifra se apropie de media de fani pe care Dinamo o are în actualul campionat la jocurile din Ştefan cel Mare, 5.750 de spectatori.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.