Liga Campionilor

Maestra finalurilor

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chelsea a fost condusă la Torino de două ori, dar a reuşit să revină mereu


Renăscută sub comanda lui Guus Hiddink, Chelsea n-a irosit aseară ocazia de a o însoţi pe Liverpool în "sferturi". Numai că, pînă să se vadă calificată, scor final 2-2, după 1-0 în tur, finalista trecutei ediţii a Ligii a tremurat serios. Specialistă a calificărilor în fazele KO ale Ligii după o înfrîngere în tur, Juventus (4 reuşite, record al competiţiei) a fost la un pas să dea iar lovitura. A jucat pe ansamblu mai bine decît adversara sa, a condus de două ori, dar a ratat finalurile de repriză şi englezii au lovit. Decisiv.

Nedved, accidentat
De fapt, gazdele au primit o primă lovitură chiar în debut, cînd Anelka l-a lovit de aşa manieră pe Nedved încît cehul n-a mai putut continua. Alb-negrii n-au acuzat însă şocul pierderii "creierului" de la mijlocul terenului  şi 6 minute mai tîrziu au deschis scorul, prin Iaquinta, la capătul unei combinaţii fabuloase cu Trezeguet. Chelsea? Englezii s-au trezit cînd toată lumea se pregătea de pauză. :xŞi dacă arbitrul Undiano Malenco nu i-a acordat un gol valabil lui Drogba, a egalat Essien: 1-1.

Nebunie la reluare
Juve a început în trombă şi partea secundă, dar a încasat o nouă lovitură. Chielini a avut o intervenţie imprudentă la Drogba, din spate, şi "centralul" spaniol n-a ezitat: "roşu". Calificarea părea deja jucată, numai că Belletti s-a trezit punînd mîna pe balon în careu şi Del Piero n-a iertat de la punctul cu var: 2-1. Lui Juve îi mai trebuia acum un gol pentru a se califica, dar de marcat s-a marcat, ca şi înainte de pauză, la poarta cealaltă: Drogba.  Iar Hiddink merge mai departe.:)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.