Altele

La cuţite pentru şefie

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ioan Dospinescu, preşedintele federaţiei de canotaj, o atacă pe contracandidata sa, Elisabeta Lipă, spunînd că aceasta nu va fi un bun manager


Cu doar două zile înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj, Ioan Dospinescu, actualul şef al FRC, o atacă pe Elisabeta Lipă, rivala sa la acest post. "Crede că dacă a făcut mare performanţă, poate să se descurce în administraţia sportivă. Între a fi mare sportiv şi administraţia sportivă este diferenţa dintre sanscrită şi limba română. Sportivii de performanţă nu ştiu să vorbească sanscrita. Lipă a fost dusă înainte ca un cal de căpăstru să facă performanţă şi atît a făcut. A fost mereu împinsă în faţă pentru că a fost o mare sportivă şi am încercat să facem din ea un mit. Acum se crede deşteaptă, se vrea şefă peste tot", a declarat Dospinescu.

Elisabeta Lipă spune că se aştepta ca Dospinescu să o atace. "El atît a ştiut. Dezbină şi conduce a fost tactica lui preferată. M-a lucrat la alegerile pentru Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Român şi, cînd nu am fost aleasă membru, a luat totul ca pe o victorie. Pe mine sportul m-a învăţat să fiu cinstită, corectă şi să am demnitate. Domnul Dospinescu nu ştie să respecte. De asta le-a jignit pe fete după Olimpiada de la Beijing, spunînd că sînt mercenare, că nu au discernămînt", :o a replicat fosta mare canotoare.


"Pe banii statului"
Ioan Dospinescu spune că Elisabeta Lipă nu are un plan concret dacă ajunge preşedinte al FRC. "Ea crede că poate să facă totul la întîmplare. Nu e uşor să conduci o federaţie care a avut cele mai mare rezultate pentru sportul românesc", a declarat Dospinescu. "E uşor să fii preşedinte pe banii statului. Ce a făcut Dospinescu cît a stat, şase ani, la federaţie? Rezultatele au fost mai slabe de la an la an. Vrea să ne scufundăm", contracarează Lipă.

Pistă la Paşcani
Elisabeta Lipă, desemnată de federaţia internaţională "canotoarea secolului XX", spune că în mandatul său România va avea, în sfîrşit, o pistă de canotaj adevărată. "Am vorbit deja cu oamenii. Va fi construită la Paşcani, pe barajul de acumulare. Primăria de acolo şi Electrica ne vor susţine. Dacă eşti preşedinte, trebuie să alergi ca să aduci bani, nu să stai să primeşti pomană de la stat", a încheiat Lipă.


"Canotajul m-a făcut cunoscută în întreaga lume şi acum obligaţia mea e să ajut acest sport în România. Pentru asta candidez la funcţia de preşedinte"
Elisabeta Lipă, campioană olimpică


"De şase ani, de cînd sînt preşedinte, canotajul a adus cele mai multe medalii olimpice României. Vreau să fac acest lucru şi în continuare"
Ioan Dospinescu,preşedinte FR Canotaj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.