Liga 1

Marius Avram a greşit doar în favoarea lui Dinamo!

Gabriel Tamaş

Articol de Ionuţ Petrişor  —  luni, 16 martie 2009

Marius Avram a greşit în mai multe rînduri aseară, toate fazele la limită judecîndu-le împotriva oaspeţilor. Cea mai gravă eroare a fost neeliminarea lui Gabriel Tamaş


Erori de arbitraj şi aseară în Ştefan cel Mare. "Centralul" Marius Avram a avut o prestaţie foarte slabă, comiţînd cîteva greşeli, de toate beneficiind trupa lui Rednic.

1. Minutul 38: Tamaş trebuia eliminat. Stoperul lui Dinamo a avut o intrare dură asupra unui fundaş al Otopeniului. Atacul, produs chiar sub ochii asistentei Irina Mîrţ, n-a fost sancţionat în nici un fel, deşi Avram trebuia să-l elimine.

2. Minutul 57: Tamaş trebuia eliminat. Cea mai flagrantă greşeală a arbitrului bucureştean. Lazici a scăpat spre poarta lui Lobonţ, talonat de Tamaş. Dinamovistul a pierdut prim-planul şi l-a faultat pe atacantul sîrb, aflat în situaţie iminentă de a înscrie. Avram a lăsat însă jocul să continue, deşi se impunea fault pentru Otopeni şi "roşu" pentru Tamaş.

3. Minutul 68: Marius Niculae a căzut teatral la marginea careului, arbitrul indicînd greşit lovitură liberă pentru Dinamo, care a fost însă executat extrem de slab de acelaşi Niculae.

4. Minutul 70: Proaspăt introdus pe teren de Ciubotariu, Panait s-a împiedicat în propriul careu şi a atins mingea cu mîna, jucătorii dinamovişti solicitînd penalty. Avram a lăst jocul să continue, reluările TV dîndu-i dreptate. Acelaşi lucru a făcut şi Borcea: "N-a fost 11 metri".

5. Minutul 83: Ultima fază controversată s-a petrecut în careul lui Lobonţ. Constantin a scăpat pe stînga şi a căzut într-un duel cu Tamaş, care a intervenit în forţă şi, imprudent, fără să atingă mingea, l-a busculat pe jucătorul Otopeniului. Avram a considerat duelul "umăr la umăr" şi a lăsat jocul să continue.


"Dacă Tamaş n-a atins mingea la duelul cu Lazici, trebuia să fie eliminat. Aşa şi noi putem spune că Panait a făcut henţ în careu, dar nu trebuie să ajungem să cîştigăm dintr-un penalty"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"La meciul Steaua - Poli Iaşi n-a mai sărit nimeni să spună că Goian merita trei cartonaşe roşii. Dacă trebuia să fie eliminat Tamaş? Dacă n-a atins minea, da, trebuia!"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo


Rada se bucură pentru Steaua
Unul dintre motivele pentru care Dinamo nu a cîştigat aseară a fost şi faptul că Ionuţ Rada a condus impecabil apărarea ilfovenilor. A jucat fundaş central, nu a greşit aproape nici o minge şi l-a anihilat perfect pe Marius Niculae. "Am fost foarte motivat la acest meci. Mă bucur pentru Otopeni, dar şi pentru că prin acest punct am ajutat-o pe Steaua", a comentat Rada, fotbalistul împrumutat de Steaua la Otopeni pînă în vară.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.