Liga 1

Dictatura pumelor

Articol de Valentin Şchiopu  —  luni, 16 martie 2009

Argentinienii de la CFR sînt acuzaţi că sînt individualişti. "Cînd nu iau acţiuni pe cont propriu, joacă mingea între ei", spun coechipierii lor


Turnul Babel din Cluj se clatină serios. Argentinienii sînt arătaţi cu degetul de restul coechipierilor, care-i suspectează că nu servesc interesele echipei. "Pasează între ei, sînt egoişti şi nu aleg soluţiile logice în timpul meciurilor tocmai pentru a se pune pe ei în valoare", susţin surse din vestiarul "vişiniilor". 

Iar în primele trei etape din retur s-au strîns suficiente capete de acuzare. Cu CS Otopeni, Mara îl găseşte ideal pe Dubarbier şi însoţeşte apoi sprintul "Ghepardului". Cei doi ajung în faţa lui Munteanu, însă argentinianul trage în portar în locul unei pase simple în stînga. Împotriva Rapidului, acelaşi Mara ridică  mîinile preţ de cîteva secunde, însă Culio, la minge, în locul unui assist firesc, îl ignoră total şi încearcă un dribling în tuşă, în urma căruia e deposedat.

De altfel, Culio a pierdut uşor mingea şi la faza care a generat cea mai mare ocazie de gol a Rapidului: bara lui Pitbull! Tot în meciul cu giuleştenii, Peralta a deschis de cele mai multe ori jocul în partea lui Culio, care a fost servit cu 4 pase de colegul său. A surprins şi predilecţia lui Viera pentru Yssouf Kone. Fundaşul dreapta i-a trimis atacantului nu mai puţin de 8 pase, acesta fiind cel mai bătătorit traseu din jocul feroviarilor. Conflictul e aproape, iar lui Uhrin, presat de conducere să cîştige fiecare meci, îi va fi greu să-l controleze.


CIFRELE LUI CULIO CU RAPID

40 de mingi jucate
25 de mingi pierdute
13 pase reuşite
3 acţiuni utile
1 dribiling util din 4
0 assist-uri cîştigătoare
0 şuturi pe spaţiul porţii
0 pase lungi utile
0 pase filtrante utile
2 centrări utile din acţiune, din 6 încercări

"Cu nasul pe sus"
Fostul jucător al CFR-ului, Eugen Trică, a mai oferit o explicaţie a jocului neconvingător al clujenilor. Mijlocaşul lui Anorthosis a spus la GSP TV, după CFR-Rapid, că există un conflict mai vechi între portughezi şi argentinieni. "Şi înainte erau probleme însă eu încercam să aplanez orice conflict. Probleme în vestiar între portughezi şi argentinieni au fost încă de cînd jucam eu. Era un mic foc. Sincer, nici eu nu mă aveam atît de bine cu argentinienii, pentru că ei sînt mai cu nasul pe sus, mai orgolioşi", a declarat Trică.

Cadu află azi cît va lipsi
Căpitanul "vişiniilor" va efectua azi un RMN după accidentarea suferită în derby-ul cu Rapid. Portughezul are probleme serioase la genunchi şi va lipsi cel puţin pînă la finalul acestui campionat, după primele evaluări. "Sper să nu fie atît de grav şi să mai pot juca în acest retur", a declarat Cadu, la finalul confruntării cu giuleştenii. 

CONFLICT ŞI CU FANII
Un alt jucător argentinian din echipa CFR-ului, Diego Ruiz, a avut o reacţie violentă faţă de suporteri, la meciul cu CS Otopeni, scor 1-0. După ce a marcat golul victoriei, atacantul le-a arătat fanilor cotul, cu palma sprijinită pe antebraţ, gest echivalent unei înjurături. “M-au contestat tot timpul, dar regret ce am făcut”, a spus, ulterior, Ruiz.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.