Campionate

UEFA sprijină înfiinţarea unei Super Ligi Europene!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Forul european de fotbal este dispus să susţină organizarea unei noi competiţii, Super Liga Europeană, care să înlocuiască cele două competiţii inter-cluburi existente, Liga Campionilor şi Cupa UEFA, informează Reuters.

Asociaţia Cluburilor Europene, care reprezintă cele mai puternice 137 de cluburi de fotbal din Europa, a discutat în cadrul unei întâlniri la Nyon despre posibilitatea înfiinţării unei "Super Ligi", potrivit publicaţiei franceze France Football, în timp ce cotidianul Gazzetta dello Sport scrie că UEFA este dispusă să susţină proiectul.

Super Liga ar putea să fie formată din trei divizii, fiecare cu 20 sau 22 de cluburi, cu echipe care promovează şi altele care retrogradează.

"Toată lumea ştie care este filosofia mea legată de competiţiile europene, dar lumea se schimbă şi trebuie să fim atenţi în acest caz. Dacă ar fi după mine, aş vrea să se revină la modul în care erau organizate competiţiile în trecut, doar cu sistem eliminatoriu. Trebuie să analizăm foarte bine fiecare sugestie. Vom asculta opinia cluburilor şi apoi vom lua o decizie", a explicat preşedintele UEFA, Michel Platini.

NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.