Europa League

Şahtior şi Dinamo Kiev s-au calificat în "sferturile" Cupei UEFA

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şahtior Doneţk, echipa românilor Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei UEFA, după ce a trecut cu 2-0 de ŢSKA Moscova, după 1-0 pentru ruşi în tur. Golurile au fost marcate de Fernandinho (54, penalty) şi Luiz Adriano (70). Răzvan Raţ nu a jucat nici un minut, fiind pedepsit de Mircea Lucescu pentru eroarea făcută în prima manşă, cînd a comis penalty-ul cu care ruşii au cîştigat.

Şahtior va fi însoţită în faza următoare a competiţiei de Dinamo Kiev, rivala tradiţională din campionat. Gruparea pentru care evoluează alţi doi români, Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat, a trecut de o altă "conaţională", Metalist Harkov, cu scorul general de 3-3, după succesul cu 1-0 din tur şi eşecul la limită din manşa retur, 2-3.

Mircea Lucescu consideră că s-a făcut dreptate prin calificarea echipei sale:

"Meciul tur nu meritam să-l pierdem, au fost nişte condiţii speciale de joc. Noi am evoluat pe terenul lor sintetic, însă şi ei s-au lovit de aceeaşi problemă cînd au dat de gazonul nostru natural, pentru că ei sînt învăţaţi cu altă suprafaţă. Am meritat calificarea.

Pe Raţ nu l-am pedepsit, ci am considerat că era prea ofensiv pentru tactica pe care am abordat-o acum. Oricum, greşeala pe care a făcut-o la Moscova a fost una copilărească, una care ne putea costa calificarea", a declarat Mircea Lucescu la televiziunea sportro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.