Ideile Gazetei

Nicolae Forminte: "Fiinţa care a creat perfecţiunea"

Articol de Marius Tuhuţ  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Cartea trebuie citită şi numai din simplă curiozitate", spune Nicolae Forminte, coordonatorul lotului olimpic de gimnastică


La 10 zile distanţă de debutul Campionatelor Europene de la Milano, Nicolae Forminte, coordonatorul lotului feminin al României, a acceptat o discuţie despre Nadia Comăneci. "Nadia? Nadia este fiinţa umană care a creat perfecţiunea în gimnastică. Rezultatul ei de la Montreal a reprezentat un pas enorm în lume pentru gimnastica feminină pentru că a demonstrat că şi femeile sînt capabile să abordeze un nivel de dificultate înalt şi să devină aproape egale bărbaţilor în această disciplină", o caracterizează Forminte pe fata care a primit primul 10 olimpic din istorie.

Antrenorul laudă iniţiativa Gazetei de a reedita cartea "Nadia", scrisă de Ioan Chirilă. "La prima apariţie nu am avut cunoştinţă ca vreo tînără gimnastă să n-o fi citit-o. Sper ca acest lucru să se repete. Nu-mi dau seama dacă tinerii de azi mai ştiu ce a însemnat Nadia, dar au acum posibilitatea să afle. Această carte trebuie citită şi numai din simplă curiozitate", crede Forminte.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.