Nationala

Victor Piţurcă: "Ajutaţi-mă acum!"

Articol de Alex Nicodim (foto), Ionuţ Petrişor, Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Victor Piţurcă încearcă să-i motiveze pe "tricolori", rugîndu-i să învingă Serbia dacă vor să-l aibă în continuare selecţioner 

Cu sabia deasupra capului, Victor Piţurcă umblă la coarda sensibilă a "tricolorilor". Selecţionerul a purtat ieri dimineaţă mai multe discuţii individuale cu jucătorii de bază.

"Vă rog frumos, dacă vreţi să mai lucrăm împreună la echipa naţională, să jucaţi şi pentru mine sîmbătă. Gîndiţi-vă că în cazul în care nu vom învinge Serbia, s-ar putea să fiu dat afară, iar voi să nu mai intraţi în planurile viitorului selecţioner. Aşa că de rezultatul meciului depinde în mare măsură soarta mea, dar şi a unora dintre voi. Haideţi să cîştigăm şi să continuăm împreună drumul spre Mondiale!", le-a transmis Piţi lui Mutu, Lobonţ, Contra, Raţ, Tamaş, Rădoi, Ovidiu Petre, Marica.  Victor Piţurcă: "Şansele noastre de a învinge Serbia sînt normale"  (video)


AVERTISMENT
Selecţionerul i-a avertizat pe jucători şi în privinţa sîrbilor: “Nu uitaţi că sînt letali pe contraatac. Aveţi mare grijă!”. Moment inedit: la hotel, auzindu-l vorbind mai tare pe antrenor, Mutu i-a spus: “Mai uşor, nea Piţi, că te aude presa şi iar te dă în ziar ca la stenograme!”.

"Sînteţi cei mai valoroşi"
De altfel, Victor Piţurcă le-a transmis mesajul său de încredere încă de la reunirea de luni, cînd a dat tonul la optimism: "Am încredere în echipa României şi în jucătorii convocaţi. Sînt ce mai valoroşi şi cei mai în formă. Am speranţa că vom învinge şi vom obţine şase puncte din partidele cu Serbia şi Austria".  Piţurcă: "De ce ar depinde cariera mea de meciul cu Serbia?"  (video)

Contra, miza pe experienţă
Elocvent în acest sens, este şi faptul că Piţi a ales să mizeze pe unitatea de grup, convocîndu-i pe unii fotbalişti experimentaţi care se confruntă cu probleme la club. Cel mai bun exemplu este veteranul Contra (33 de ani), pe care selecţionerul îl anunţase că-l va titulariza indiferent dacă ar fi jucat sau nu duminică la Getafe. "Am nevoie de tine! Eşti călit în astfel de meciuri grele, cum va fi cel cu Serbia!".  


"Nu cred că de rezultatul cu Serbia depinde cariera lui Piţurcă. Vom juca cu gîndul şi la el"
Adrian Mutu

"Atunci cînd venim la echipa naţională jucăm pentru noi, pentru stafful tehnic, pentru Federaţie şi, nu în ultimul rînd pentru suporteri. Normal că vom juca şi pentru Victor Piţurcă"
Gabriel Tamaş

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.