Handbal

Pentru onoare

Articol de Ionuţ Coman  —  duminică, 05 aprilie 2009

HCM speră măcar într-o victorie la un gol în meciul de azi


Liderul Ligii Naţionale, HCM Constanţa, va juca astăzi, de la ora 11:00, pe teren propriu, împotriva spaniolilor de la  Pevafersa Valladolid în returul sferturilor de finală ale Cupei Cupelor.

Fără şanse de calificare, după ce au cedat în tur cu 23-38, constănţenii vor o victorie de orgoliu. "Un succes la un gol ar fi excelent. Trebuie să fim realişti, să vedem diferenţa de valoare care există", a spus extrema Laurenţiu Toma. "Va fi greu, dar eu sper să demonstrăm publicului că nu degeaba a venit la sală. 99 la sută din eşecul din Spania ni se datorează nouă, jucătorilor, însă ni s-a dat imediat în cap, astfel că la antrenament atmosfera a fost una de înmormîntare. Trebuie să ne vedem lungul nasului cînd jucăm împotriva unor astfel de echipe", a adăugat pivotul Silviu Băiceanu. De la gazde va absenta veteranul Alexandr Adzici, accidentat.

Ratare la un gol
Ştiinţa Bacău a ratat ieri, pe teren propriu, calificarea în semifinalele Challenge Cup, deşi a învins-o pe BSV Bern Muri (Elv) cu 37-28 (19-15), în returul "sferturilor". Ştiinţa a dominat majoritatea timpului, iar cu 5 minute înainte de final s-a detaşat la 9 goluri, 35-26, aproape diferenţa necesară pentru calificare, după ce pierduse în tur cu 28-38. În ciuda efortului de final, pe parcursul căruia s-a remarcat Sandu Iacob, Ştiinţa nu a reuşit să învingă la minimum 10 goluri, cît avea nevoie, şi a părăsit competiţia.

În premieră
Bucovina Suceava va juca pentru prima dată în semifinalele Challenge Cup, după ce a obţinut ieri calificarea, pe teren propriu, în returul cu UHK Krems (Aut), scor 32-24 (15-11). Formaţia suceveană se impusese şi în meciul tur, din deplasare, 29-26. În aceeaşi cupă va juca azi şi deţinătoarea trofeului, UCM Reşiţa, care are prima şansă la calificare în faţa sîrbilor de la RK Proleter Naftagas, pe care i-a învins în tur cu 37-25.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.