Liga 1

Antonio Conceicao e noul antrenor al lui CFR Cluj

Articol de Cosmin Lucaci  —  luni, 06 aprilie 2009

CFR Cluj l-a demis ieri pe Duşan Uhrin şi l-a instalat pe portughezul Antonio Conceicao (48 de ani), cel care i-a antrenat pe Tony da Silva şi pe Antonio Semedo la Estrela Amadora, în sezonul 2004-2005


CFR are, de ieri, al patrulea antrenor al sezonului. După  Ioan Andone, Maurizio Trombetta şi Uhrin, şefii campioanei mizează acum pe Antonio Conceicao da Silva Oliveira (48 de ani), cel care i-a antrenat pe Tony şi Semedo la Amadora în urmă cu 5 ani.

Conducerea CFR-ului l-a dat afară pe Uhrin la presiunea jucătorilor, care au promis că vor juca la nivelul lor maxim contra Vasluiului numai dacă tehnicianul ceh va fi îndepărtat, mişcare anunţată în exclusivitate de Gazeta de ieri.

Conceicao sosise încă de sîmbătă la Cluj. A stat în tribună la 3-0 cu trupa lui Viorel Moldovan şi a luat nonstop notiţe la oficială. Iar ieri dimineaţă, la doar cîteva minute după ce Iuliu Mureşan i-a comunicat lui Uhrin că s-a luat decizia demiterii sale, lusitanul a condus antrenamentul campionilor.

Tony pentru Toni
El a mai fost dorit de CFR şi în vara lui 2007, dar atunci Andone a avut cîştig de cauză. La şedinţa de pregătire de ieri, Conceicao, poreclit Toni, a fost în permanenţă secondat de fundaşul dreapta Tony da Silva. Acesta a avut un cuvînt important de spus în alegerea noului staff. Într-un interviu mai vechi în gsp, Tony dezvăluia că Antonio Conceicao este cel mai bun tehnician cu care a lucrat vreodată.

Conceicao a antrenat ultima oară în ţara sa natală, pe Trofense. A promovat echipa din B la finalul sezonului 2007-2008, dar a plecat după un debut dezastruos în prima divizie, 3 eşecuri în 3 etape.


CV Antonio Conceicao da Silva Oliveira (TONI)

Cariera de antrenor: Sporting Braga (1994-2003), Naval (2003-2004), Estrela Amadora (2005-2006), Vitoria Setubal (2006-2007), Trofense (2007-2008)

Cariera de jucător: Sporting Braga ('75-'81, '85-'89), Riopele ('81-'82), Vizela ('82-'85), FC Porto ('89-'91)

3 victorii, o remiză şi o înfrîngere a adunat Uhrin pe banca "vişiniilor"


Culisele demiterii
Sursele Gazetei au povestit mai multe episoade care au dus la îndepărtarea cehului. Jucătorii s-au plîns că sînt ţinuţi prea din scurt şi că antrenamentele sînt prea dure. Unul dintre liderii răzmeriţei a fost chiar Cadu, care s-a contrat în vestiar cu Uhrin. În plus, tehnicianul nu s-a înţeles mai deloc cu Iuliu Mureşan, preşedintele intervenind pentru înjumătăţirea amenzii de 10.000 de euro pe care Duşan voia să i-o aplice lui Dubarbier în urma eliminării din meciul cu Buzăul.

Lacrimi în vestiar
Despărţirea lui Uhrin de jucători s-a produs ieri dimineaţă. "A fost o onoare pentru mine să lucrez cu voi. Îmi pare rău că totul trebuie să se termine aşa. Vreau să aveţi încredere în voi, pentru că puteţi cîştiga campionatul", le-a spus cehul. A fost momentul în care Panin, Stăncioiu şi De Sousa au izbucnit în lacrimi. Cehul s-a grăbit să părăsească stadionul, apăsat de momentul dificil.

"Mă aşteptam, dar sînt dezamăgit"
Uhrin a vorbit cu Gazeta imediat după ce a plecat de la stadion. "Mi s-a comunicat că am fost demis. Într-un fel mă aşteptam, după ce sîmbătă seară am aflat de la voi că se trag nişte sfori în sensul ăsta. Mai multe nici nu ştiu ce aş putea să spun. Mi s-a zis şi motivul îndepărtării mele, însă el n-are nici o legătură cu realitatea, e total fals. Prea multe nu am înţeles. Sînt dezamăgit, foarte dezamăgit, dar viaţa merge înainte", a spus cehul.

"Vechi colaborator"
Iuliu Mureşan a dezvăluit că sîmbătă seara i-a propus lui Conceicao să preia CFR-ul şi că demiterea lui Uhrin n-a fost premeditată. "E un vechi colaborator al clubului nostru. L-am cunoscut la primul meu drum în Portuglia. L-am consultat pentru mai multe transferuri de jucători. Nu m-am sfătuit cu Tony înainte să luăm această decizie. M-am consultat în schimb cu Toni Conceicao cînd l-am adus pe Tony la CFR", a spus Mureşan. Conceicao va lucra la Cluj cu staff-ul său de la Trofense: secundul Baltazar şi preparatorul fizic Joao Renato. Alin Minteuan va fi al doilea secund, iar Cîrlan se va ocupa în continuare de pregătirea cu portarii.



"A fost o decizie cîntărită bine şi am ajuns la concluzia că avem mai multe şanse de a ne apăra eventul cu Toni pe bancă. Am constatat o nepotrivire de caracter între club şi fostul antrenor"
Arpad Paszkany, patron CFR Cluj

"N-am ştiu cum se va descurca Uhrin, un antrenor cu mentalitate ceho-germană, în faţa unor jucători mai latini decît noi. Toni e un tehnician bun şi un om serios. Sper să ieşim iar campioni"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

"Pentru un antrenor e o chestiune de prestigiu că pregătească o echipă campioană. Promit că voi munci mult, cu profesionalism şi cu seriozitate. Vă garantez că nu voi avea probleme de comunicare"
Toni Conceicao, antrenor CFR Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.