Campionate

Alex Ferguson: "Eu am greşit"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Managerul lui United susţine că echipa lui a fost obosită deoarece el a refuzat o zi în plus de pregătire a meciului


Alex Ferguson a riscat şi acum e în pericol să părăsească Liga. Sky, postul tv care transmite Premier League, i-a oferit managerului lui Manchester United posibilitatea de a juca sîmbăta trecută cu Villa, tocmai pentru a avea mai mult timp la dispoziţie ca să pregătească prima manşă a "sfertului"  de marţi cu Porto. Dar Sir Alex a refuzat: "Prefer duminică pentru că mulţi dintre jucători au fost la echipele naţionale, vor veni obosiţi şi vreau să le ofer mai mult timp de odihnă".

Urmarea? United a bătut pe Villa (3-2), dar, jucînd apoi lamentabil, n-a reuşit decît un 2-2 cu portughezii şi o aşteaptă infernul pe 16 aprilie, în returul de pe "Dragao". Adică acolo unde englezii n-au bătut niciodată: 5 eşecuri, 6 remize. "E vina mea. Am făcut alegerea nepotrivită şi asta ne-a costat. Echipa a fost obosită, iar din această cauză ne-a lipsit concentrarea în apărare. La primul gol a greşit Evans, iar la cel de 2-2 l-au lăsat pe Mariano singur pe partea stîngă. Ceea ce e impardonabil cînd se întîmplă în ultimul minut de joc", a analizat Ferguson.



81 % este procentajul echipelor calificate în faza următoare a competiţiei după ce-au reuşit un 2-2 "afară" în prima manşă


Nu mai sînt favoriţi
Pentru casele de pariuri din Anglia, Manchester United nu mai e favorită la cîştigarea Ligii. Cotată înaintea partidei cu 2-1 pentru un al doilea triumf consecutiv în competiţie, United are mai nou o cotă de 4-1. Favorită e Barcelona, 12-5, în timp ce Porto şi Villarreal sînt ultimele.  

Van der Sar acuză
Portarul lui United, Van der Sar, şi-a luat la rost coechipierii după meci şi le-a cerut "să se adune pînă nu e prea tîrziu. Luăm prea uşor goluri în ultimul timp". Cu cele două încasate de la Porto, s-au făcut 10 în ultimele 4 meciuri. Şi asta după ce, la începutul anului, United stabilise un nou record în Premier League: 14 partide la rînd fără gol încasat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.