Altele

Cealaltă faţă

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roxana Cocoş, medaliată cu bronz la CE de la Bucureşti, spune că nu poate concura fără cercei


Practică halterele de la şapte ani şi încă nu s-a plictisit. Ea este Roxana Cocoş şi o poţi întîlni în tribunele sălii Polivalente. E cunoscută de toată lumea.

- Ce faci, Roxi? se aude din doi în doi metri.
La 19 ani, Roxana are deja trei distincţii europene. "Îmi place să vin de la fiecare concurs cu o medalie", spune tînara. Duminică a concurat la categoria 58 de kilograme în faţa propriilor suporteri. Recunoaşte că a avut emoţii şi poate de aceea a luat "doar" bronzul" la aruncat. 

Greutăţi şi cercei
Dar dincolo de greutăţile ridicate la antrenamente şi în concurs, Roxana e foarte cochetă. Nu intră pe podium fără a se machia şi fără cercei. "Întotdeauna intru aşa pe podium", spune ea parcă vrînd să îndulcească din duritatea sportului pe care atunci cînd era mică, la primul contact, l-a respins.

Fugea de acasă
La şapte ani ea considera halterele nişte fiare. A început să-i placă să ridice greutăţi numai după ce a devenit campioană naţională, la 11 ani. Un sport pe care l-a practicat la început din imitaţie, pentru că prietenii săi mergeau la sală  şi pentru care mai apoi fugea de acasă. "Eu i-am spus că e un sport pentru băieţi, care te deformează, dar ea o ţinea pe a ei. Aşa că, pînă la urmă, am fost de acord", îşi aduce aminte mama halterofilei, Florica Cocoş.

Şi bara cu greutăţi nu s-a înşelat cînd a atras-o pe Roxana de partea ei, pentru că sportiva spune că a beneficiat de tot ce se poate de pe urma acestui sport. "Am tot ce mi-am dorit. M-a format ca om", spune ea.

Visuri olimpice
Despre partea întunecată, Roxana vorbeşte cu dezinvoltură. "Sînt multe sacrificii. Stai departe de familie, dar pentru mine a meritat, în timp ce pentru alţii, nu", adăugă halterofila. Cît despre dopaj, ea promite: "Eu n-o să am probleme niciodată cu aşa ceva. Dar aşa e cînd sînt atîtea cazuri, pentru ei este stricată toată imaginea acestui sport", explică Roxana.  Sportiva din România a participat la JO de la Beijing şi a terminat finala pe locul opt, dar îşi doreşte o medalie la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Cel mai frumos moment al carierei, participarea la Jocurile Olimpice. Nici o medalie de pînă acum nu se compară cu Beijing-ul"
Roxana Cocoş

"Nu o să mă retrag fără glorie! Vreau o medalie la Londra"
Roxana Cocoş

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.