Handbal

Adio, finală!

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 14 aprilie 2009

Jucătoarele Oltchimului nu mai cred în calificare după ce au pierdut la scor meciul tur cu Viborg

Campioana României, Oltchim, are nevoie de un succes la şapte goluri diferenţă în Danemarca pentru a juca finala Ligii Campionilor după ce a pierdut duminică la Vîlcea cu 28-34! "E ceva utopic, nu cred că putem. Viborg e în proporţie de sută la sută calificată", crede interul Steluţa Luca. Portarul Luminiţa Huţupan Dinu nu e nici ea prea optimistă. "Trebuie să avem parte de un miracol. Să sperăm în continuare, să mergem să jucăm mult mai bine decît am făcut-o la Vîlcea şI vom vedea ce se va întîmpla".

În ultimii cinci ani, în cupele europene, Oltchim Rm. Vîlcea a reuşit trei victorii concludente în deplasare, în Liga Campionilor. A învins Podravka Koprivnica în Croaţia cu 30-20 în actualul sezon, iar sezonul trecut a bătut pe FTC Budapesta cu 32-22 şi cu 32-21 pe Buducnost Podgorica. "Viborg are însă altă valoare. E cea mai completă echipă, cred că va cîştiga la pas Liga Campionilor. Ca să trecem de ele avem nevoie de o minune, dar minunile nu se întîmplă în fiecare zi", spune şi preşedintele Ioan Gavrilescu.

De altfel, în ultimii cinci ani Viborg a pierdut doar şase meciuri pe teren propriu. Dintre acestea trei au avut loc în 2006, anul în care a cîştigat şi trofeul! Niciodată însă danezele nu au pierdut la mai mult de şase goluri! "Noi nu ne considerăm calificate. Oltchim are valoare şi poate să întoarcă rezultatul. Nu trebuie să o subestimăm, ci doar să jucăm şi în retur foarte bine, ca să nu avem emoţii", consideră extrema Viborgului, Cristina Vărzaru.

"Trebuie să fim mulţumiţi că am ajuns în primele patru echipe din Europa. Sînt mîhnit însă pentru înfrîngerea la scor cu Viborg, aş fi vrut să ieşim altfel din competiţie"
Ioan Gavrilescu, preşedinte Oltchim

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.