Liga Campionilor

Barcelona şi Chelsea merg în semifinale: «MECI NEBUN» pe Stamford Bridge, scor 4-4

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chelsea s-a impus în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor cu scorul de 3-1 în partida jucată pe Anfield în compania lui Liverpool. Totodată, Bayern a fost spulberată pe Camp Nou de Barcelona cu scorul de 0-4. Cele două meciuri retur s-au încheiat cu remize, 1-1 la Munchen şi 4-4 (!!) la Londra, surprizele lăsîndu-se aşteptate în manşa retur: atît Barcelona, cît şi Chelsea s-au calificat în faza următoare.

BAYERN MUNCHEN - BARCELONA 1-1 (Ribery '47 / Keita '71)

Ora: 21:45, Stadion: Allianz Arena, Transmisie TV: site-ul sportro. Arbitri: Roberto Rossetti - Stefano Ayroldi, Paolo Calcagno (Italia). În tur, scorul a fost 4-0 pentru spanioli.

Deşi Bayern Munchen a deschis scorul imediat după pauză prin internaţionalul francez Franck Ribery, Keita a adus o bine-meritată egalare pentru catalani, care se califică mai departe cu scorul general de 5-1.


GOLURILE PARTIDEI
MIN. 71 - Seydou Keita egalează pe Allianz Arena, marcînd pentru blazonul spaniolilor de la Barcelona.

MIN. 47 - Ribery a deschis scorul pentru bavarezi
imediat de la reluare, deşi Barcelona a dominat la capitolul ocazii de gol în prima repriză.

ECHIPE DE START
Bayern: Butt - Lahm, Demichelis, Lucio, Lell - Ze Roberto, Van Bommel, Ribery, Lell - Sosa, Toni. Antrenor: Jurgen Klinsmann. Au mai intrat pe teren Hamit Altintop şi Tim Borowski, care i-au substituit pe Ze Roberto şi Sosa. Lucio, Demichelis, Lell şi Borowski au fost avertizaţi.

Barcelona: Valdes - Dani Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Iniesta, Keita, Youre - Eto'o, Messi. Antrenor: Tito Vilanova (Guardiola este suspendat). A mai intrat pe teren Hleb, care l-a înlocuit pe Iniesta. Puyol şi Dani Alves au primit cartonaşe galbene.




CHELSEA - LIVERPOOL 4-4 (Fabio Aurelio '19, Xabi Alonso '28 din penalty, Lucas '81, Kuyt '83 / Drogba '51, Alex '58, Lampard '76, '87)

Ora: 21:45, Stadion: Stamford Bridge, Transmisie TV: ProTV. Arbitri: Luis Medina Cantalejo - Jesus Calvo Guadamuro, Roberto Diaz Perez Del Palomar (Spania). În tur, Chelsea a bătut în deplasare cu 3-1.

La capătul unui meci nebun, Chelsea merge mai departe în semifinalele Ligii Campionilor, după 4-4 acasă cu Liverpool. Oaspeţii au condus cu 2-0, Chelsea a revenit şi a condus cu 3-2, pentru ca elevii lui Benitez să puncteze în minutele 81 şi 83! La scorul de 4-3 pentru Liverpool, Lampard a adus egalarea pentru gazde şi a pecetluit soarta calificării.

GOLURILE MECIULUI
Min 87 - Lampard egalează pentru Chelsea! Mijlocaşul englez trimite un şut puternic din interiorul careului care loveşte două bare ale porţii pînă să intre în plasă.

Min 83 - 4-3 pentru Liverpool! Kuyt marchează cu o lovitură de cap din 6 metri,
după o centrare excelentă a spaniolului Riera din colţul careului!

Min 81 - Lucas egalează pentru Liverpool!
Şutul brazilianului Lucas Leiva de la aproximativ 20 de metri a fost deviat de Essien, iar Cech a fost păcălit de traiectoria balonului, care s-a oprit în plasă.

Min 76 - Răsturnare incredibilă de scor! Lampard aduce pe Chelsea în avantaj,
la capătul unei faze lucrate excelent de Chelsea. Ballack i-a pasat lui Drogba la limita offsideului, acesta a pătruns în careu, iar pasa sa în faţa porţii a fost transformată în gol de mijlocaşul englez.

Min 58 - Soarta meciului se schimbă în 5 minute! Alex punctează,
cu o lovitură liberă de la peste 20 de metri executată puternic sub bara porţii lui Reina. Liverpool are nevoie de două goluri acum pentru a merge mai departe.

Min 51 - Reina gafează şi Drogba reduce din scor! Anelka a trimis un balon spre poartă de pe linia de aut, iar devierea uşoară a ivorianului Drogba a fost scăpată în poartă de Pepe Reina.

MIN. 28 - Penalty pentru Liverpool după o ţinere la Xabi Alonso! Acelaşi spaniol execută pe jos, la colţul drept, reuşind să ducă scorul la 2-0 pentru oaspeţi. Liverpool revine în lupta pentru calificare!

MIN. 19 - Liverpool deschide scorul prin Fabio Aurelio, care execută direct pe poartă o lovitură liberă din lateral, la care Petr Cech a ieşit pe centrare! Eroarea goalkeeperului de la Chelsea facilitează deschiderea de scor.

ECHIPE DE START
Chelsea: Cech - Ivanovici, Carvalho, Alex, A. Cole - Essien, Lampard, Ballack, Malouda - Kalou, Drogba. Antrenor: Guus Hiddink. Au mai intrat pe teren Anelka şi Di Santo, în locul lui Kalou şi Drogba. Ivanovici, Cole, Essien şi Carvalho au primit cartonaşe galbene.

Liverpool: Reina - Arbeloa, Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio - Benayoun, Xabi Alonso, Mascherano, Lucas, Kuyt - Torres. Antrenor: Rafa Benitez. Au mai intrat pe teren Riera, Babel şi N'Gog, în locul lui Torres, Arbeloa şi Mascherano. Benayoun şi Arbeloa au fost avertizaţi cu cartonaşe galbene.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.