Cupa Romaniei

Pe mîna arbitrului

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campionii s-au calificat după un henţ în careu al lui Piţurcă. Un penalty similar le-a fost refuzat oltenilor

Pe o vreme mohorîtă, nici fotbalul nu putea arăta mai bine. Cu gîndul la finalul de campionat, atît clujenii, cît şi gorjenii s-au îngrijit mai degrabă să nu se accidenteze decît să-şi atace adversarul. CFR a fost mai combinativă, dar ineficientă, iar Pandurii au jucat la "ciupeală".

Fără idei prea multe, clujenii au fost salvaţi de gafa Piţurcă junior, care a lovit balonul cu mîna în propriul careu la o centrare "plouată". Peralta a înscris lejer, din penalty-ul acordat prompt de Robert Dumitru. Oltenii au avut apoi două zvîcniri: "capul" lui Rusu (45), scos de la rădăcina barei de Nuno Claro, şi şutul aiurea al lui Pîrvu (76), scăpat singur spre poartă.

Un minut mai tîrziu, o altă fază decisivă. Arrieta a centrat în careu, De Sousa a vrut să respingă cu capul, dar mingea s-a scurs pe mîna dreaptă! De această dată, Dumitru a lăsat jocul să continue, spre disperarea lui Cîrţu! Finalul a fost ceva mai animat: Arrieta (83) a trimis razant cu bara, iar deţinătoarea trofeului a răspuns prin micuţul Frangipane (87), şutul său lovind bara.

Mara vrea finală cu Unirea
Fostul mijlocaş al Unirii Urziceni, Bogdan Mara, transferat în iarnă la CFR, a declarat că-şi doreşte să dispute ultimul act al Cupei în compania echipei lui Dan Petrescu. "Vreau să jucăm cu Unirea din două motive: ei să mai dispute o finală, după cea de anul trecut, iar eu să-mi trec în palmares încă un trofeu! Partida cu Pandurii a fost dificilă, pe contre, dar noi am meritat din plin să cîştigăm. Penalty-ul pe care gorjenii l-au solicitat nu cred c-a fost. După tot ce s-a întîmplat în ultimele zile, nimeni nu-şi mai permite să rişte".

Ştirile meciului
» Conceicao şi-a menajat ieri cîţiva titulari, antrenorul portughez preferînd să-i odihnească pe Dubarbier, Pereira sau Mureşan pentru partidele din Liga I. Bogdan Mara a fost titular, dar a avut o evoluţie modestă.
» Cei 20 de fani veniţi de la Tîrgu-Jiu, plictisiţi de prestaţia ambelor echipe, au scandat lozinci pro-Dinamo.
» Tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României se va efectua mîine, la ora 13:00, la sediul FRF.

"Am greşit la faza penalty-ului, dar am făcut-o fără intenţie. În schimb, henţul fundaşului de la CFR a fost mai mult decît evident"
ALEX PIŢURCĂ, atacant Pandurii

"Nu se poate aşa ceva, Dumitru a interpretat total diferit două faze identice. Ne-am săturat să fim dezavantajaţi! CFR nu ne-a fost cu nimic superioară. Dimpotrivă, am dominat"
SORIN CÎRŢU

"N-am primit un penalty clar, dar nici noi n-am ştiut să profităm de ocaziile avute. Urez Clujului să facă iar eventul!"
MARIN CONDESCU, preşedinte Pandurii

15.000 de euro e prima pe care clujenii o vor încasa dacă vor lua din nou Cupa

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.