Liga Campionilor

Misiune îndeplinită

Articol de Andrei Niculescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Barcelona şi-a onorat blazonul la Munchen în faţa unui Bayern ce şi-ar fi dorit măcar o victorie de onoare

Cîte echipe ar fi reuşit să-şi umple stadioanele după un 0-4 în prima manşă şi şanse microscopice de calificare în faţa unei Barcelona în perioadă de graţie? Puţine, foarte puţine. Bayern e una dintre ele şi asta chiar e de apreciat. Dincolo de miză, "Allianz Arena" s-a umplut pînă la refuz, iar atmosfera a fost ca la un meci ce ar fi plecat de la 0-0.

Avînd de onorat un asemenea ataşament, Bayern a luptat nemţeşte, pe fondul unui joc economicos prestat de Barcelona. La adăpostul acelui 4-0 din tur, catalanii n-au suferit după antrenorul lor. Guardiola urmărind partida din tribuna oficială fără să aibă vreo comunicare cu secundul său, Tito Vilanova, semn că lucrurile sînt bine puse la punct acolo. Nu s-a odihnit decît Henry, atacat de o răceală, deşi se spunea că mai multe piese de bază ale oaspeţilor vor rămîne pe bancă.

Lucrurile fiind totuşi clare încă de la pauză, cînd s-a intrat cu 0-0, Ribery şi-a arătat clasa şi, eventual, disponibilitatea de a se integra în lotul Barcelonei de la anul, marcînd un gol "a la Messi". Victoria n-a putut fi însă obţinută, căci s-a opus Keita, el finalizînd o acţiune de tip "PlayStation" a catalanilor la care a participat aproape toată echipa.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.